Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полина Петкова, подкастър: Тийнейджърите търсят "авариен изход"

| обновено на 28.09.23 в 11:44

През последната година и половина, TeenStation, която винаги е била фокусирана върху интересите и перспективите на тийнейджърите, има удоволствието да работи с някои от най-обещаващите млади илюстратори, дизайнери и художници. Тези талантливи младежи се превърнаха в ключова част от редакционния екип, давайки своеобразен облик на разнообразните теми, които TeenStation представя на своите читатели.

За да отбележим и отпразнуваме тази успешна съвместна работа и креативността на младите художници, решихме да съберем техните чудесни илюстрации в една изложба. Изложбата, озаглавена "Авариен изход", не само разкрива визуалните таланти на нашите сътрудници, но и предоставя възможност на публиката да се запознае с темите и посланията, които те желаят да споделят.

Изложбата беше открита преди няколко дни и се провежда в пространството на TeenStation. Нейните създатели сами обясняват значението на темата "Авариен изход". Те споделиха своите мисли в интервю за предаването "Нашият ден".

Подкастърът на TeenStation, Полина Петкова, коментира така: "Абсолютно видимо е, че тийнейджърите търсят авариен изход, защото тийнейджърството е период, в който младежите търсят емоции. Често търсим нашия път към успеха и щастието, който не е права линия или нещо утъпкано".

TeenStation продължава да подкрепя талантливите млади художници и се радва да бъде част от техния творчески път. Ние вярваме, че тази изложба и концерт са само началото на много успешни и вдъхновяващи проекти, които предстоят в бъдеще.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл. 

По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиера на стихове и фотографии на Малина Томова и Уша Цонкова

Книгата на Малина Томова "Слабите места на поезията"/ Уша Цонкова "Обратната страна на фотографията" беше представена на 50-ия Панаир на книгата с участието на Уша Цонкова, Мария Ландова и Едвин Сугарев. Този отдавна замислен проект със стихотворения и фотографии на двете авторки се осъществява много години по-късно благодарение на приятелска група...

публикувано на 08.12.23 в 13:15
Румен Гашаров

Румен Гашаров показва вълнуваща изложба с рисунки

Галерия "Стубел" представя изложба на художника Румен Гашаров, която носи краткото заглавие "Рисунки". И тук е голямата изненада – това са 56 произведения на именития ни художник, създадени през 60-те и 70-те години на ХХ в. с респектиращо разнообразие от изразни средства, сюжети, образи и живописни маниери. Това са рисунки, създадени като с един..

публикувано на 08.12.23 в 09:20

Касиел Ноа Ашер режисира "Сад. Игри по време на Апокалипсис"

Филм-спектакълът "Сад. Игри по време на Апокалипсис" с две премиерни прожекции на сцена "Дерида" – на 9 декември от 18 часа и 10 декември от 20 часа. Той е по мотиви от пиесата "Мадам дьо Сад" на Юкио Мишима, режисьор е Касиел Ноа Ашер. В един дъждовен ден група млади актьори Мартина Апостолова, Йоана Димитрова, Дарина Радева, Яра Ходкевич и..

публикувано на 08.12.23 в 08:50

Творчество и изкуствен интелект

Българският център за нестопанско право е инициатор на кампания, която цели да насочи обществения фокус към темата за изкуствения интелект и необходимостта от регулация на системите, които ползват тази технология. Във вихъра на технологичната еволюция все по-често се питаме: как изкуственият интелект (AI) влияе на творческите процеси –..

публикувано на 08.12.23 в 07:45
Невена Дишлиева-Кръстева и  Емил Янев

Книги за чувствителни

В епизод 520 "Трамвай по желание" среща своята публика с преводача и издател Невена Дишлиева-Кръстева. Сценичната пътека към издателство ICU тръгва от световноизвестния мим Герасим Дишлиев, брат на Невена. Връзката е неговият "Монолог с куфар", представящ със средствата на пантомимата неспирните митарства на Геро, който след обучение при легендарния..

публикувано на 07.12.23 в 17:45