Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Клетката" на живота

От 29 септември в националния телевизионен ефир тръгва нов сериал с участието на актьора Явор Ралинов

Снимка: @kletkata.tvseries

История за силата на духа, свободата и втория шанс ще гледаме в ефира на една от националните ни телевизии. Докато проследява пътя на силната и смела Ина, изправена пред тежка, морална дилема, зрителят ще влезе в "Клетката" – тази, в която животът често ни поставя, а нерядко и самите ние избираме да влезем в нея.

Сериалът, който залага на динамично действие и интригуваща криминална линия, си поставя за задача да засегне актуални обществени теми от нашата действителност, като битката срещу корупцията и търсенето на справедливост, изпитанията, пред които е изправен обикновеният човек в свят на престъпност, жестоката действителност в затворите, които са огледало на обществото, насилието и корените на женската престъпност.

През образи и обрати "Клетката" говори за дълбоките човешки отношения и последствията от тях.

В ролята на Ина, която попада в капана на корупционни схеми и трябва да търгува свободата си, влиза актрисата от театър "Българска армия" Гергана Данданова. Нейни партньори в постоянната борба с времето и нечестния развой на живота са Асен Блатечки, Мартин Димитров и Жаклин Дочева.

Завръзката в "Клетката" е ужасяващ инцидент, който преобръща вътрешния свят на главните персонажи и провокира всички драматични събития и непосилни за преодоляване препятствия. Всеки един от героите носи "клетката" в себе си, но ще успее ли да се измъкне от нея?

Макар сериалът да не дава отговори, а да провокира въпроси, актьорът Явор Ралинов, който е персонажът, отговорен да заплете сюжета на сериала, разказва подробности за "Клетката".

Чуйте го в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фондация "Елизабет Костова" – мост през океана на езиците

Литературната фондация "Елизабет Костова" е мост през океана на езиците, чрез който българската литература се среща с англоезични издателства и автори. В студиото на "Нашият ден" гостуват Милена Делева , президент на Борда на фондация "Елизабет Костова", и Румен Павлов , преводач и поет, за да разкажат за току-що приключилата Международна..

публикувано на 20.06.24 в 09:50

"Племе"-то, в което се чуваме не с предразсъдъците, а със сърцата си

Част от 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" е постановката на Театър "Българска армия" "Племе". Автор на пиесата е Нина Рейн, а режисьор е Зафир Раджаб. През персонажите на Георги Кадурин, Стефка Янорова, Симеон Дамянов, Ясен Атанасов, Ели Колева и Луизабел Николова зрителите си припомнят какво е всъщност..

публикувано на 20.06.24 в 08:35

"Представленията, които ни създадоха" с Петринел Гочев

Петринел Гочев, режисьорът художник или художникът режисьор, който умее да "рисува" еднакво добре както на платното, така и на сцената, е четвъртият гост в образователната поредица срещи "Представленията, които ни създадоха" на Yalta Art Room. След дискусиите с Явор Гърдев, Теди Москов и Александър Морфов, сега и той ще навлезе в дълбочината на един..

публикувано на 19.06.24 в 17:02

Трето издание на фестивала на театралната миниатюра "Театроскоп"

Международният фестивал на театралната миниатюра "Театроскоп" е посветен на една все още малко позната в България театрална форма – театър в кутия . Тази година той се провежда за трети път, а организатор е театър "Арт ленд". Тазгодишното издание (14-20 юни) събира куклени артисти от Бразилия, Чехия, Португалия и България, които гостуват със..

публикувано на 19.06.24 в 12:17

Нов прочит на "Вълшебната флейта"

Операта "Вълшебната флейта" на Волфганг Амадеус Моцарт оживява чрез съвременна интерпретация и енергията на млади талантливи певци. Тя е последното завършено произведение на композитора, което представя смесица от брилянтност, интрига и символизъм. Операта е комбинация от пеене и говорени диалози, характернa за германската школа. Сюжетът въвежда..

публикувано на 19.06.24 в 10:32