Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетният панаир на книгата започва на 24 май

Традиционният Пролетен панаир на книгата, организиран от Асоциация "Българска книга", се завръща за поредна година, за да зарадва жителите и гостите на София. Тази година събитието ще започне на 24 май.

Панаирът ще бъде разположен в градинката пред НДК, където над 140 издателства ще представят избрани заглавия на площ от над 1500 квадратни метра. 

Пролетният панаир на книгата ще продължи до 2 юни, а гостите му могат да се насладят на повече от 110 културни събития, включително 40 на специално обособената сцена на Културната програма на Панаира.

Велин Манов разговаря  в "Артефир" с Десислава Алексиева, председател на Управителния съвет на Асоциация "Българска книга", за Панаира на книгата и проблемите пред издателите. 

Снимка – Асоциация "Българска книга"

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Пред иконостаса на Щастливеца" – нов роман на Бойко Беленски

Бойко Беленски е доктор по история, задълбочен изследовател и писател с богат език. Автор на над 30 книги и утвърден в жанра романизирани биографии. Сред тях: са "Цар Калоян", "Съзидателят кан Омуртаг", "Възмездието на Телериг", "Прозренията на Раковски", "Да каже нявга народът", "Любовта на патриарха" и "Свалете знамената с почит". Този път Бойко..

публикувано на 20.06.24 в 18:30
Проф. Златимир Коларов

Проф. Златимир Коларов празнува 70 години с благотворителна кампания

Проф. Златимир Коларов, който е председател на Съюза на писателите-лекари "Димитър Димов" в България има богата биография на уважаван лекар ревматолог. Автор е на 35 книги - 23 художествени, 4 драматургични, 2 публицистични, един сборник с литературна критика и с предговори на книги, 4 научнопопулярни издания, една монография и 20 сценария за филми,..

обновено на 20.06.24 в 17:04

Списание "Пламък" на 100 години

Тази година литературното списание "Пламък", създадено от големия български поет Гео Милев, навърши 100 години. Съюзът на българските писатели и редколегията на списание "Пламък" организират честване  на вековния юбилей на 20 юни от 17.30 часа в залата на Американския център на Столична библиотека на площад "Славейков". Tворческата история на..

публикувано на 20.06.24 в 16:50

Фондация "Елизабет Костова" – мост през океана на езиците

Литературната фондация "Елизабет Костова" е мост през океана на езиците, чрез който българската литература се среща с англоезични издателства и автори. В студиото на "Нашият ден" гостуват Милена Делева , президент на Борда на фондация "Елизабет Костова", и Румен Павлов , преводач и поет, за да разкажат за току-що приключилата Международна..

публикувано на 20.06.24 в 09:50

"Племе"-то, в което се чуваме не с предразсъдъците, а със сърцата си

Част от 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" е постановката на Театър "Българска армия" "Племе". Автор на пиесата е Нина Рейн, а режисьор е Зафир Раджаб. През персонажите на Георги Кадурин, Стефка Янорова, Симеон Дамянов, Ясен Атанасов, Ели Колева и Луизабел Николова зрителите си припомнят какво е всъщност..

публикувано на 20.06.24 в 08:35