Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големият приз на "Речни ноти" е за Александра Георгиева от Бургас

Александра Георгиева
Снимка: Община Тутракан

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА.

Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и Казахстан. Призът "Гран При Джуниър" беше присъден на Анна Ниазиева от Шумен.

За първи път в историята на Международния конкурс "Речни ноти" имаше и "жури под прикритие", което наблюдаваше участниците както по време на изпълненията, така и извън конкурсната програма. В тази роля бяха менторът по актьорско майсторство Мартин Кърнолски и младата изпълнителка Жаклин Костадинова. Те обявиха резултатите от тайното наблюдение и наградиха Стефан Павлов от Варна - за артистичност, Виктория Асенова от София - за добро сърце и Елена Панайотова от Русе - за слънчева усмивка.

Конкурсът "Речни ноти" е включен в календара на Министерството на образованието и науката в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори на конкурса са Общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан.

По материали от БТА 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Педро Алмодовар с престижната награда

81-ви Филмов фестивал във Венеция

Филмът на испанския режисьор Педро Алмодовар "Съседната стая" спечели престижната награда "Златен лъв" на 81-вия филмов фестивал във Венеция. Първият англоезичен филм на Алмодовар му носи първата голяма победа на кинофестивала, въпреки дългата му кариера в киното. През 2019 г. режисьорът беше отличен с награда за цялостно творчество...

публикувано на 13.09.24 в 17:48

Бяхме в Хасково!

В редакция "Хумор и сатира" обичаме да пътуваме, особено когато ни дават награди, но за това след малко. Тази неделя от 19 часа в "Голямата къща на смешните хора" можете да чуете документален запис от гостуването ни на фестивала "Хасковски Каунь", организиран от "Ъкъдемия Каунь" и община Хасково. Тазгодишното издание на фестивала, който е част от..

публикувано на 13.09.24 в 16:30

Абстрактен експресионизъм и сюрреализъм в изложбата на Петър Георгиев-Рей

"Преодоляване" е името на изложбата на Петър Георгиев-Рей. Тя е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното и творческото пространство. Художникът е откритие на куратора в музея в Бостън Кенуърт Мъфет, който определя неговото творчество като постмодернизъм, вдъхновен от Джаксън Полък и от биоморфния сюрреализъм на Масон,..

публикувано на 13.09.24 в 16:22

Фотокнигата Carpe Diem: Епизоди от живота на Вечния град

Фотокнигата Carpe Diem, която ще бъде представена на 25 септември от 19 ч. в Дома на архитекта – София , представя епизоди от живота на Рим. За любовта към Вечния град, рисуването със светлина и работата по книгата в "Нашият ден" разказва фотографката Л еда Паташев а . 120-те фотографии от улиците на Рим не представят обичайните..

публикувано на 13.09.24 в 09:31
Емил Янев и Душко Добрев

Душко Добрев: Успях да се кача в "Трамвай желание"

В епизод 555 "Трамвай по желание" представя на своята публика разноликият театрал Душко Добрев. Сухата справка показва, че Добрев е завършил театрална режисура в класа на проф. Христо Христов и Апостол Карамитев през 1973г. – последният випуск на незабравимия Чочо. После творческите пътеки го отвеждат в театрите на Шумен, Разград, Търговище,..

публикувано на 13.09.24 в 09:10