Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Митов представя: Бисерка Григорова – Ливан е много особена държава

Бисерка Григорова и Антон Митов
Снимка: БНР

През 1974 г. Бисерка Григорова започва работа в Международна редакция на Програма "Хоризонт" на БНР. От 1980 до 1997 г. е кореспондент на БНР и на Комитета за телевизия и радио (КТР) в Бейрут – за Ливан и за района на Близкия изток. След това до 2012 г. е кореспондент на БНР на свободна практика. Продължава да отразява събитията в целия регион на Близкия изток. 

По време на дългогодишния си престой в Ливан сътрудничи с кореспонденции на БНР, БНТ, както и на печатни издания.

На 12 февруари 1999 г. във вестник "168 часа" излиза нейното интервю с убития наскоро шейх Хасан Насрала.

За изградените стени на Израел, изградените тунели, търговския и оръжеен обмен.

"Сигурността при тях е номер едно" или как се стига до среща с Насрала?

Защо е "много особена" държавата Ливан?

Ислямските движения и светските държави в арабския свят.

Операции и атентати в Близкия изток – Мосад, Хамас, Хизбула.

И още – в звуковия файл.

Снимка – БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оръжието

Темата за оръжието е занимавала човешките умове, откакто на света има човеци. Вероятно преди това, а може би и след човеците ще е занимателна. Говорим за стрели и копия, за картечници и танкове, но и за дронове, за пейджъри, за изкуствен разум, за перспективата прахосмукачките да си застрелват собствениците някога. Какво мотивира хората да..

публикувано на 07.10.24 в 11:25

Какво да правим с паметта и с историята

Международна научна конференция в памет на проф. Ивайло Дичев на тема "Поп култура, поп политика: дигиталният обрат" се проведе на 4 и 5 октомври. Тя бе организирана от ФЖМК, катедра "Културология" и Мрежата за културни изследвания. В " Мрежата " на програма " Христо Ботев " за нейното значение говорим с доц. Жана Попова и доц. дн Вяра..

публикувано на 07.10.24 в 10:15

Фестивалът на хора с увреждания "Светът е за всички" се провежда за 16-и път в Русе

Днес (7 октомври) в град Русе ще се проведе ежегодният Фестивал на хора с увреждания "Светът е за всички" , организиран от сдружение "Смело сърце". За участниците и програмата в "Нашият ден" разказва Пенка Попова – координатор на събитието. Попова споделя: "Целта на фестивала е да насърчи разбирането и уважението между различните групи хора..

публикувано на 07.10.24 в 10:05

Розалин Шмих: Бездомните кучета не падат от небето

Откъде идват бездомните кучета? На този въпрос се опитва да даде отговор фотоизложбата "Създадени от нас", организирана от "Бандата на 1500-те". Изложбата може да бъде видяна до 13 октомври в градинката на "Кристал" и е фокусирана върху темата за бездомните кучета и динамиката на този проблем в България. Какви са причините за това явление и кои..

публикувано на 07.10.24 в 09:55