Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

..."Така в забързания ден намусен, следобедът ни става вкусен"


Детският писател Божидара Ангелова също израстваше заедно с предаването. Нейните остроумни фейлетони се присмиваха, но с топло чувство на човешката глупост и неволи, на консуматорските нагласи за подаръци по празниците, на главоболясванията на интровертите, на здравната ни реформа.

Всичко това, за да ни намигне, че в живота радостта стои близо до болката, че всеки ден има повод за усмивката, че трябва да приемаме човека и с негативните му качества, но и с неговите достойнства. Нека да чуем и нея:


По публикацията работи: Радка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Фотограф: Кремена ВАТЕВА

Как се рисува с фотоапарат?

Красиви кадри в Бургас и Кърджали , предадани с почерк на художник предложи на посетителите на Керимовата къща роденият тук фотограф Тенчо Петков. Изложбата " Срещи с природата през погледа на един родопчанин, живеещ до морето" показва 30 фотографии върху платно. Целта на проекта  е да се представи красотата и разнообразието на..

публикувано на 07.06.24 в 12:49

Много тежка пролет за хората с алергии

По-рано, с половин месец, започна сезонът на алергии тази година, хората с астма се влошиха, имаме  и доста нови случаи, коментира за радио Кърджали алергологът д-р Мони Турналиев. Ранната пролет се застъпи с вълна от грип и КОВИД, пренос на пясък от Сахара и сезонът на плесените. По думите му грипът е изострил съществуващи заболявания,..

публикувано на 07.06.24 в 11:24

Роман Романов е победител във фолклорна класация ,,Надпяване" на БНР

Младият певец Роман Романов от златоградското село Старцево е победител в годишната фолклорна класация ,,Надпяване" на БНР програма "Христо Ботев" в категория - Мъже солисти, с песента ,,Да знаеш майчо", аранжирана от проф. акад. Милчо Василев, акомпанимент на Щатен народен оркестър при АМТИИ проф. Асен Диамандиев, гр. Пловдив. За отличието се..

публикувано на 07.06.24 в 09:43

Работодатели, обучаващи организации и търсещи работа се срещат на обща трудова борса в Кърджали

Поредната обща трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта, ще се проведе в Кърджали на 7 юни от 10:30 ч. в Дом на културата. На нея освен фирми и организации в качеството си на работодатели, ще присъстват и обучаващи организации, каза  Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Кърджали и допълни, че тази година двойно повече..

публикувано на 06.06.24 в 12:27

На Петровден откриват Национален гайдарски събор "Апостол Кисьов" в Стойките

В родното село на Апостол Кисьов - Стойките ще се проведе V-ти Национален гайдарски събор на негово име. Гайдари от цялата страна ще си дадат среща на 29 и 30 юни в родопското село. Преди пет години инициативен комитет решават съвместно с читалище “Пробуда - 1903” с. Стойките да основат събор на гайдари. За този период в селото отвори врати и..

публикувано на 04.06.24 в 15:41

Носията и гайдата на Стою Чонгаров стават част от съкровищницата на музея в Смолян

Наследниците на гайдаря Стою Чонгаров – дъщеря му Адилина Чонгарова и синът му – Петко Чонгаров, подариха на Регионалния исторически музей “Стою Шишков” в Смолян  неговия личен костюм, изработен в края на 50-те години на ХХ в., гайдата, на която се учи и на която свири дълги години, изработена от Георги Марков от с. Кремене, чантата за гайда и други..

публикувано на 04.06.24 в 13:31

На мотор от Бургас до Кърджали за изложба - мост между две общини

По темата работих, аз Радка Петкова.

публикувано на 03.06.24 в 15:35