Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Месец август, е сезонът на отпуските и за любимото ви предаване, но аз ще бъда отново с вас, с най-забавните, интересни и смислени моменти от Вкусен следобед!
Подгответе се за приятни мигове на наслада и разтуха от 4 до 6 на вълните на любимото си радио, на 90 мегахерца и онлайн. Започваме! Само след малко, макар и да не е световен ден на макароните, ще поговорим за едно от най-хубавите ястия, любими и на българите. Всеки ден е ден за пица, нали, иска ли питане? За тънкостите в приготвянето на тестото, за порядките на майсторите пицари в Италия, които могат да ви изгонят само ако видят, че си слагате кетчуп и майонеза, защо често не ни се получава това ястие? По тези теми разговарям с пекаря от Смолян Снежана Орлова. Следва да научим какво се случва ако сме имали нещастието да се разболеем от прозопагнозия, което съвсем не означава, че сме станали внезапно познавачи на времето. Фейлетон на Божидара Ангелова. Ще ви попитаме също така стресов ли е животът и какво означава това за вас. Накрая гарнираме предаването с вкуса на лазаня – Петя Аргирова ще ни обясни как се прави лазаня с рикота, маслини и тиквички.
Във втората част на предаването интелектуалката Роса Соколова разсъждава защо обожава да се буди от гласа на камбаната и минарето, и защо отдавна чувства Кърджали като роден град.
Следва разговор с книжната сладкарка Деси Иванова, която заедно с приятелката си Пролет основа смълчан читателски клуб.
Останете с Вкусен следобед и с вкуса на лятото!Какви са разновидностите на агнешкото печено, с което можем да сме хем в крак с традицията, хем да я осъвременим? Т ри различни подхода в приготвянето на агнешка плешка ни поднася шеф Пеньо Иванов, готвил за известни личности като Миг Джагър, Кондолиза Райс, Георги Първанов и много холивудски знаменитости, както и на круизни кораби. Той..
Това си е моята молитва. Написах я по пътя между морето и Зографския манастир в Атон . Видях я там, чух я там. Може и да не е най-канонична, но е молитва. Това пише з а стихотворението „Молитва“ от стихосбирката си „Прелъст и светогорски стихотворения“ Николай Милчев. Писателят го публикува от няколко години по това време. Чуйте стихотворението...
От началото на месеца започнаха традиционните пролетни маета на алианската общност в Източните Родопи. Според Мустафа Ахмед, един от лидерите на алианите в България те привличат и християни. Това важи особено за туристите, които след като посетят Перперикон, се отбиват до село Горна Крепост , където се провежда съборът на Хазър Баба...
Във втората част на предаването разговарям с кулинарката Росица Генчева за това какво можем да приготвим от останалите яйца от празника, при това лесно, ефектно и вкусно. Родолюбецът Розалин Хаджиев от Златоград пък ще ни каже как се приготвя агнешко печено за Гергьовден. Три предложения за агнешко печено ни отправя готвача на много наши и..
Изключителен празник създадоха за поредна година в Кърджали областната структура на БСП и любители на българския фолклор по повод Международния ден на труда и на международната работническа солидарност - 1 май. В празничния ден в Градската градина се стече пъстро множество, стотици - малки и големи - танцьори, певци, хора, които обичат българската..
Икони, рисувани от деца, показва дни преди Възкресение Христово Регионална библиотека „Христо Смирненски”- Хасково. Изложбата под надслов „Имаш само това, което си дал” включва близо 40 рисунки на възпитаници на местната арт школа „Пастело” с ръководители Даниел Русев и Калина Чакалова. Сложната и необичайна за детско творчество тема..
Във втората част на предаването ще разкажем за пътя на една млада майка, Ирина Пеева към здравословните храни. Как се прави вкусна супичка, когато имаш болен син или с която Ежко Бежко лекувал животните с гората . Защо Великден е именно велик ден и защо променя коренно борбата срещу смъртта и срещу греха . Това ще ни каже художникът Хари..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478