Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ставрев: Проблемите на Хасково идват от порочния модел на управление

Гражданите трябва да имат решаващата дума в определянето на прироритетите на града

| Интервю

"Хасково е положен на дъното. Нашият град трябва да бъде спасен. Хасково има все по-крещяща необходимост от млади, енергични, компетентни и способни хора, които да прилагат новаторски идеи в управлението на града. Хасково е на дъното и това е резултат от едноличната  власт в последните 25 години. Трябва да се сложи край на управленския диктат на бившите управници" , каза в ефира на БНР Радио Кърджали независимият кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев. 

"И образованието ми, и досегашният ми опит ми дават увереност, че мога да променя нещата.  За мен политиката на първо място е да подчиниш способностите и възможностите си за постигане на обществения интерес. Повече от две десетилетия съм бил на отговорна позиция в бизенс, където грешките не се толерират. Отговорен и мотивиран съм", обясни той защо влиза в политиката.

Николай Ставрев смята, че предлага ясна алтернатива – широко обединение за по-доброто бъдеще на Хасково.

Независимият кандидат за кмет беше  издигнат от инициативен комитет  начело с архитект Янчо Апостолов, останалите членове на инициативния комитет са Димо Костов, Дойчо Кръстев, Димитър Добрев, доктор Даниел Янков - известни и уважавани хора, повечето от тях и почетни граждани на Хасково. 

Първаночално Ставрев получи подкрепата на местната инициативна група „Спаси Хасково, Продължаваме промяната, Демократична България, Българската социалистическа партия, Политическа партия „Българе“, Политическа партия „Български възход“.

"Радващо е, че броят на партиите и формациите, които ме подкрепят се увеличава. Вече ме подкрепиха от Българска левица", допълни той. 

"Ако сега тръгнем из Хасково и  попитаме срещнатите, какво биха искали първо да променим... Както се досещате мненията ще бъдат  най-различни. За едни неотложния проблем е да се запълни дупката на тяхната улица, за други - облекчаването на трафика по главните улици, за трети - водата.  Селата в община Хаосково също имат своите неотложни проблеми", смята Николай Ставрев.

Съществен въпрос за него е дали да се започне с това, което ще стане най-бързо, или с това, което ще донесе максимална полза.

"Неотложният проблем, който веднага ще се усети от всички е решителната промяна на модела, по който работи общинската адмнистрация, смяната на модела „Дечев“, наложил некомпетентностт и безхаберие като запазена марка на общината. Проблемите на Хасково идват от десетилетния диктат на ГЕРБ. Това трябва да се прекрати", убеден е независимият кандидат. 

"Важното е да имаме идеите, да начертаем пътя за развитието на Хасково през следващите 15-20 години. С екипа ми създаваме пътна карта за стратегическото развитие на община Хасково, която да бъде приета от всички партии в общинския съвет. Някой ще каже „Това е твърде амбициозно да се мисли толкова напред.“ Не, не е! Ние трябва да определим в каква посока ще се развива икономиката в Хасково, кои ще са секторните производства, които следва да надградим. Ще разработим устойчиви политики за привличане на нови инвестиции и подпомагането на вече съществуващите. Гражданите ще имат решаваща дума при определянето на  приоритетите", каза още Николай Ставрев.

Цялото интервю на Божидар Събев с Николай Ставрев, независим кандидат за кмет на Хасково, излъчен в сутрешния блок на БНР Радио Кърджали,  може да чуете в прикачения звуков файл (най-горе преди текста). 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Петя Цонева

Петя Цонева представя новата си стихосбирка в Кърджали

Премиера на стихосбирката на Петя Цонева - "Люлката на живота" събира средства за за издаване на сборник на английски език на поета Ивайло Балабанов. Поетичната книга на младата авторка, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград. " Люлката на живота е една книга,  която е вдъхновена от  посещението ми в село Хухла,..

публикувано на 17.05.24 в 11:00
д-р Димитър Димов

Педиатърът д-р Димов: Най-уязвими при коклюш са кърмачетата, ваксината е важна

Спад в заболеваемостта от остри респираторни заболявания наблюдава в последните дни педиатърът д-р Димитър Димов. Това не е изненадващо за края на зимния сезон и пролетта. Няма ръст и на заболеваемостта от коклюш, посочи още в ефира на Радио Кърджали специалистът с дългогодишна практика.  „ За съжаление в началния стадий коклюшът не се отличава..

публикувано на 13.05.24 в 23:40
Алириза Юсуф, кмет на с. Гургулица и с. Момина сълза

Алириза Юсуф - кмет на 50 души от две села

Гургулица е село в община Момчилград, разположено на западен склон на Източнородопския рид Стръмни рид. Къщите изградени от камък, каменни дувари ограждат дворовете. Еднолентов асфалтов път води до селската чешма, в центъра на селото. От там тесни пътечки водят до всяка къща. В селото някога е имало училище. Днес само сградата напомня за това. Къщите..

публикувано на 13.05.24 в 12:07

Възстановиха стар ритуал за гадаене около вековния дъб в Житница

Една вековна традиция се възроди по Гергьовден в Чернооченско.  Това се случва в Пряпорец, най-динамично развиващото се село в района, както и в Дядовско, Житница, Черноочене, Черна нива и много други населени места. Местните жените празнуват Хъдърлез като възстановяват обичая "мартъфал". Още предната вечер, на 5 май, млади момичета разнасят..

публикувано на 06.05.24 в 12:24

Габриела Руменова: Срокът за рекламация на туристическа услуга е 14 дни

Хората винаги да проверяват туроператора в регистъра на Министерството на туризма , преди да реализират почивката си и да четат внимателно договора. Те трябва да проверят и дали търговецът има застраховка професионална отговорност. При съмнение за повече права на оператора за сметка на техни, да преговарят и едва при отстраняване на..

публикувано на 06.05.24 в 11:58

Поставиха 10 контейнера за стари дрехи и обувки в Кърджали

Десет контейнера за разделно събиране на дрехи и обувки са поставени от няколко дни в централната част на Кърджали и в кв. "Възрожденци".  В тях ще могат да бъдат изхвърлени дрехи, обувки и  текстилни изделия. Препоръчително е старите текстилни отпадъци да са чисти. Те трябва да бъдат опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се..

публикувано на 02.05.24 в 12:23
Маймунски салеп

Разцъфнаха първите диви орхидеи в Източните Родопи

Започнаха да цъфтят едни от най-красивите и изящни цветя в Източните Родопи - дивите орхидеи. Заради климатичните си особености този район е един от най-богатите на видово разнообразие в цяла България. Голяма част от орхидеите са включени в Червената книга на страната.  Сред първите разцъфтели видове по поляните на област Кърджали са пурпурният и..

публикувано на 28.04.24 в 18:19