Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забрана на рекламата на хазарт в медиите разглеждат депутатите

Снимка: Архив

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в медиите, включително обявяване на бонуси, обясни Йордан Цонев от ДПС.

„В медиите не може да има обявяване, тиражи, бонуси. Рекламата ще е разрешена на билбордове – може да се обявяват бонуси, лого и на фирмата и т.н. Но в медиите – нито едното, нито другото, обясни Йордан Цонев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Светия синод с послание за Възкресение Христово

"Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение", се казва в посланието на Светия синод, с което поздравяват по случай Великден всички вярващи у нас и в чужбина и пожелава на..

публикувано на 04.05.24 в 18:15

Арестураха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка. Жертвата успяла да подаде сигнал до полицията, което отвежда униформените до мястото на престъплението.  По информация до сега от разпитите на арестуваните българката е била привлечена да пристигне в Гърция с обещание за перспективна работа и добри доходи.  След преминаване на..

публикувано на 04.05.24 в 16:10

Великденската трапеза е с 6 на сто по-евтина от миналата година

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата. 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106 лв. по същото време миналата година. Това съобщи в ефира на БНР Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Основната..

публикувано на 04.05.24 в 15:35

Мъж и жена запалиха копие на Корана в Малмьо

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието на конкурса за песен „Евровизия“.  Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие.  Властите обаче заявяват, че става въпрос за действия, които са законни от гледна точка на правото на свободно..

публикувано на 04.05.24 в 14:10

Кампанията "Аз обичам Кърджали" стартира след седмица

Община Кърджали и Туристически Информационен Център (ТИЦ) Кърджали стартират кампания "Аз обичам Кърджали", чиято цел е маркиране и почистване на екопътеките и туристическите маршрути в община Кърджали. Началото на първото от множество събития ще се проведе на 12 май 2024 г., в 8:30 часа. Първите, които ще се включат в инициативата, са ученици от СУ..

публикувано на 04.05.24 в 13:25

ЦИК вече допусна 8 партии и коалиции да се регистрират за местния вот в Хасково

8 партии и коалиции вече са допуснати от ЦИК за участие в новите избори за общински съветници в на 23 юни. Припомняме, че до извънредните местни избори за съветници се стигна след касиране на резултатите от последните местни избори. Това стана с решение на Хасковския административен съд. То потвърдено и от ВАС. След това президентът Румен Радев издаде..

публикувано на 04.05.24 в 12:25

Велика Събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавмено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни история..

публикувано на 04.05.24 в 10:39