Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облаци и захлаждане

Снимка: Ани Петрова

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 25 април. 

В четвъртък през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните, в София – около 11°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в центалните райони на Стара планина. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по най-високите части – силен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мъж и жена запалиха копие на Корана в Малмьо

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието на конкурса за песен „Евровизия“.  Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие.  Властите обаче заявяват, че става въпрос за действия, които са законни от гледна точка на правото на свободно..

публикувано на 04.05.24 в 14:10

Кампанията "Аз обичам Кърджали" стартира след седмица

Община Кърджали и Туристически Информационен Център (ТИЦ) Кърджали стартират кампания "Аз обичам Кърджали", чиято цел е маркиране и почистване на екопътеките и туристическите маршрути в община Кърджали. Началото на първото от множество събития ще се проведе на 12 май 2024 г., в 8:30 часа. Първите, които ще се включат в инициативата, са ученици от СУ..

публикувано на 04.05.24 в 13:25

ЦИК вече допусна 8 партии и коалиции да се регистрират за местния вот в Хасково

8 партии и коалиции вече са допуснати от ЦИК за участие в новите избори за общински съветници в на 23 юни. Припомняме, че до извънредните местни избори за съветници се стигна след касиране на резултатите от последните местни избори. Това стана с решение на Хасковския административен съд. То потвърдено и от ВАС. След това президентът Румен Радев издаде..

публикувано на 04.05.24 в 12:25

Велика Събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавмено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни история..

публикувано на 04.05.24 в 10:39

Дъжд и гръмотевици

Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен. Температурите Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°; дневните слабо ще се повишат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.05.24 в 08:50

"Сиела Норма" ще изготвят електронна бюлетина за изборите на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-и юни. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни: "От "Сиела Норма" следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент..

публикувано на 03.05.24 в 13:40

Монтираха 102 платформи за щъркелови гнезда в областите Кърджали и Хасково

102 платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда са монтирали служители на ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ през миналата година на територията на РИОСВ -Хасково. Най-много платформи за щъркелови гнезда са поставени в общините Димитровград и Харманли – по 28, следват община Хасково с 21 монтирани платформи и община Кърджали с една по-малко. Най-малко метални..

публикувано на 03.05.24 в 08:38