Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кулов: Двата лагера в ДПС вървят към разцепване на Движението

“Последните събития показват, че нещата са наистина необратими. Както казват и от двата лагера, те вървят към едно разцепване на ДПС”, коментира напрежението в ДПС журналистът и историк Георги Кулов.  

“Вече определено отчетливо след като са изключени от парламентарната група на ДПС седемнадесетте депутати, които застанаха зад Доган, след като Доган поиска категорично оставката на Пеевски. Той категорично отказа да я подаде. Виждаме, че раздорите са непримирими, разбира се, появиха се конспиративни теории, че едва ли не Доган инсценира това разцепление в ДПС като скрива умишлено своята роля в него. Но така или иначе не мисля, че нещата са плод на конспиративни теории, разривът между феномена Пеевски и Сокола става все по отчетлив.” 

Според Георги Кулов, доколкото познава политическата кариера и на двамата и характера, който проявяват като политици, Доган и Пеевски няма да отстъпят.  

“ДПС просто се превърна в една корпорация. От години е разбира се, още в изказването на Ахмед Доган за обръчите от фирмите беше ясно, че преди всичко клиентелата ще доминира в ДПС, замествайки идеологията. Но ние виждаме, че при ДПС, Доган има и много идеология, пак тя възкръсва - идеите за права и свободи, като заслугата е изцяло на алианската общност, която березервно подкрепя Ахмед Доган. Знаем, че Рамадан Аталай е от тази общност. Той е един от най-високо представените представители на тази общност в политиката въобще, не само в ДПС. Тези хора са идеалисти и предават на това, което се случва кауза за Движението за права и свободи на Доган. “  

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
доц. д-р Дора Янчева

Доц.д-р Дора Янчева: Науката в Кърджали се отличава със специфичност и оригиналност, което я прави уникална

Научните работници в Източните Родопи отбелязват тази година два юбилея - 80 години от създаването на Съюза на учените в България и 40 години от учредяването на клона на съюза в Кърджали. Тържествена сесия ще бележи двете събития. Тя ще се проведе на 15 октомври в конферентната зала на хотел „Арпезос“ от 17.30 ч. и ще бъде под патронажа на..

публикувано на 15.10.24 в 08:47
 Мария Митева

Мария Митева: Активното и целенасочено сътрудничество между учители и родители е от ключово значение за успеха на учениците

 Разработка на тема „Съвместната работа между учители и родители на деца с изявени дарби“  на извоюва една от наградите в конкурс за успешни практики за образователната интеграция и приобщаването на деца и ученици от уязвими групи.  Конкурсът беше организиран от Министерството на образованието и науката, а разработката й беше отличена сред..

публикувано на 12.10.24 в 16:52
Проучванията до двете кули в крепостта край Храстово продължават и тази есен

Археолози ще търсят още тайни в двете кули и църквите на крепостта край Храстово

Разкопките на късноантичната и средновековна крепост до крумовградското село Храстово се подновяват от началото на следващата седмица. Това е четвърта археологическа експедиция на обекта. За трети път финансирането е осигурено от Община Крумовград. Тази есен то е в размер на 60 хиляди лева. Интересен паметник, който дава много интересни..

публикувано на 11.10.24 в 13:58

Танер Чобанов: Музеят в Ардино привлича туристи от цял свят

Дошли да видят прочутият Дяволски мост, все повече  хора посещават и Общинският музей в Ардино. В родопското градче отчитат силен летен сезон. Ръстът на туристите е около 60 процента, каза  главният  уредник  на музея Танер Чобанов, според него "посещаемостта на музея нараства драстично". Той е убеден, че една от причините за този посетителски..

публикувано на 10.10.24 в 16:20

Кометата, която ще се приближи до Земята на 12 октомври, няма да може да се наблюдава с невъоръжено око

Ярка комета приближава Земята. Най-близо до нашата планета тя ще ена 12 октомври. Това е кометата C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), която бе открита в началото на 2023 г. и предизвика голям интерес сред астрономите заради прогнозите, че ще се наблюдава с висока яркост към края на лятото и през есента на 2024 г.  За жалост обаче през..

публикувано на 10.10.24 в 15:52

Министерството на младежта и спорта насърчава младите хора да бъдат физически активни

Министерството на младежта и спорта обяви нова инициатива под името "Be Active", чиято цел е да стимулира младежите да спортуват повече и да започнат да водят здравословен начин на живот. Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов коментира за Радио Кърджали и още други проекти и инициативи, насочени към младите хора. Той заяви, че в..

публикувано на 10.10.24 в 15:48

Бойко Синапов: Положението е тревожно, губим ферми с часове

Като отчайващо определи положението не само в животновъдството, но и в целия земеделски сектор председателят на Асоциация "Обединени български животновъди" Бойко Синапов. Той уточни, че напрежението в животновъдния сектор е голямо, защото фермерите са поставени в трудна ситуация: "Много важно е да отбележим да се  знае, че има една голяма..

публикувано на 09.10.24 в 11:39