Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Кунева: Задачата ми е да върна вярата на хората в политиката

Снимка: Архив
Дебатите са важни, защото има много теми, по които трябва хората да сравнят кандидатите и теми, които са много важни за България. Това каза независимият кандидат-президент Меглена Кунева в предаването „Нещо повече”.

Моята задача е да върна вярата на хората в политиката, а не в партиите. В България в последните години забравихме, че партиите не изчерпват цялата политика. За мен този мажоритарен вот означава да дадем глас на хората. Опасно е да се съсредоточи цялата власт в ръцете на една партия. Едновременно с това -с президент от опозицията едва ли ще има такава градивна роля, защото ще минава през решенията, които неговата партия дискутира и му възлага. Нямаме нужда от това в момента, каза Кунева.

Меглена Кунева заяви, че всеки един от кандидатите има своите силни страни. Ивайло Калфин е бил външен министър, аз съм била 10 години в българската и европейска политика. Аз не съм пропускала национални избори. Може много от практиките, които съм видяла в ЕК да станат факт в България. Плевнелиев също има опит, но това да се откажеш в средата на мандата да довършиш нещата, които си започнал е много голямо изпитание. На мен ми се струва, че в тези избори не трябва да има ожесточеност, защото от това България няма да спечели, каза още независимият кандидат-президент.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна