Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сюлейман Диамутен с жалба срещу „Левски“ във ФИФА

Снимка: БГНЕС

Сюлейман Диамутен е подал жалба срещу „Левски“ във ФИФА заради неполучени заплати от българския клуб. Това твърди агента на играча Фабрицио Матина в интервю в италианската преса.

Малийският защитник пристигна на "Георги Аспарухов" през февруари 2012 година от „Лече“, но не успя да впечатли ръководството на клуба, въпреки че записа 16 официални мача и 1 гол със "синята" фланелка.

Футболистът разтрогна договора си с „Левски“ по взаимно съгласие през септември, след като беше обявен за ненужен от тогавашния старши треньор Илиан Илиев.

Африканецът поддържаше форма с „Пескара“ в последните шест месеца, но така и не подписа договор, тъй като няма европейски паспорт, а в състава няма свободни квоти за още един чужденец.

 Според Матина, интерес към бранителя в момента има от френските „Бордо“ и „Евиан Тонон Гаяр“, както и от испанския „Осасуна“.

Търсим отбор на Диамутен. Надявам се той скоро да си уреди европейски паспорт, защото това ще отвори много врати за клубове от Серия А и Серия Б в Италия. Водим разговори с няколко отбора, но все още нещата са в много ранна фаза, заяви Матина.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна