Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виенска кръв" се завърна на сцената на Музикалния театър

Снимка: ДМБЦ


Премиерното заглавие в афиша на Музикалния театър „Стефан Македонски” е оперетата на Йохан Щраус-син „Виенска кръв”. И на сцената, и зад кулисите в театъра цари чудесно настроение и пъстрота – и как иначе – това са едни от най-приказните музикални теми на композитора, който кара света да се върти с валсова стъпка. В осъществяването е зает целият елитен състав на трупата.


На 5 април 2014 г. беше първата премиера, а 9 април - втората. Със сигурност залата на Музикалния театър "Стефан Македонски" още дълго ще е пълна, когато се играе „Виенска кръв”, защото всички обичат красотата, изискания виенски стил, закачливия флирт с публиката – с нас!

Постановъчният екип е съчетание от добре познати имена от трупата и гости: режисурата е на проф. Румен Нейков – той е адаптирал и текста за тази нова версия на оперетата, а за първи път на диригентския пулт в театъра застава Найден Тодоров – добре познат ни като директор на Държавна опера Русе. Сценография Евгения Раева, костюми Цветанка Стойнова, хореографията е на Антоанета Алексиева, хормайстор Людмил Горчев. 

Чуйте интервютата с постановчиците - режисьора проф. Румен Нейков и диригента Найден Тодоров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна