Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът подписа указа за назначаване на Георги Костов за главен секретар на МВР

МС предлага на Плевнелиев да издаде и указ за освобождаване на Писанчев

Георги Костов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев подписа указ за освобождаването на Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР и назначи на поста досегашния му заместник Георги Костов.

Костов е бил началник на две  областни дирекции на полицията - в Благоевград и Бургас. В системата на МВР работи от 1993 година. Той започва кариерата си в 9 РПУ. Бил е и в сектор "Тежки престъпления" на СДВР. Близо 2 години Костов беше началник на областната дирекция на полицията в Благоевград, където работи с ръководен екип, доведен от София. През август 2014 година е назначен за директор на ОД МВР-Бургас на мястото на уволнения от Цветлин Йовчев началник Милен Димитров. След идването на вътрешния министър Веселин Вучков, Костов е предложен за заместник на главния секретар Светлозар Лазаров.

Министерският съвет предлага на президента да издаде и указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на ДАНС. До назначаването на нов неговите функции ще изпълнява настоящият заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна