Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев събира недоволни в новия си проект "Нормална държава"

Снимка: БГНЕС

"Нормална държава" се казва новият политически проект на бившия депутат от БСП Георги Кадиев. Той се надява движението му до май месец да подаде документи за регистрация като партия. Новата формация ще се обърне към най-недоволните от държавата и ще се опита да привлече хората в активна възраст - между 30 и 50 години:

Ще сме прогресивна, в европейския смисъл на думата партия. Искам да не сме индивидуален личен проект на Георги Кадиев, а група съмишленици, които имат визия как да направят от България нормална държава. Не се опитвам да отцепвам от когото и да е, не забранявам на никого да се присъедини към нас. Обичам хората на БСП, не обичам ръководството, но вече сме на нов етап, заяви Кадиев.

Според Кадиев е дошло време държавата да се върне в икономиката чрез държавни инвестиции, без това да означава да се строи комунизъм:

На първо място държавни инвестиции там, където липсват частните инвестиции и най-вече в регионите, които се обезлюдяват ден след ден, инвестиции на държавата за подпомагане на стартиращи компании.

"Нормална държава" си поставя за цел да работи за "икономика на знанието" и да създаде програма за връщането на българите в България.

Георги Кадиев не предвижда партньортство с новата формация ДОСТ на Лютви Местан.

Преди шест месеца Кадиев беше изключен от левицата. Той е бил три пъти народен представител, заместник-министър на финансите и два пъти кандидат за кмет на София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна