Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри се измъчи на старта на Откритото първенство на Франция

Анди Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под номер 1 в схемата Анди Мъри преодоля трудно първия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция, след като се наложи с 6:4, 4:6, 6:2, 6:0 над руснака Андрей Кузнецов. Британецът, лидер в световната ранглиста, се справи за два часа и 34 минути със съпротивата на съперника си и в следващия кръг ще срещне словака Мартин Клижан, който надви със 7:6(4), 6:3, 4:6, 0:6, 6:4 22-годишния французин Лоран Локоли. Мъри спечели първия сет с тайбрек след 45 минути игра, но в средата на втория загуби четири поредни гейма и позволи на Кузнецов, който е 73-ти в световната ранглиста, да изравни резултата. Британецът обаче не показа слабост и спечели с лекота следващите два сета, след като загуби само два гейма, записа шест пробива и затвори мача още с първото разиграване за крайното 6:0.

Поставеният под номер 8 в схемата Кей Нишикори също си осигури участие във втория кръг след загубен сет. Японецът отстъпи с 4:6 в първата част срещу австралиеца Танаси Кокинакис, но беше безгрешен до края, допускайки само един пробив за крайното 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. В следващия кръг той ще срещне французина Жереми Шарди, който победи молдовеца Раду Албот с 6:2, 6:4, 7:6(3).

По-рано ветеранът Фернандо Вердаско победи изненадващо поставения под номер 9 в схемата Александър Зверев с 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 и изхвърли германеца от турнира. Мачът от първия кръг започна в понеделник и беше прекратен с решение на двамата тенисисти и съдията, защото в Париж се свечеряваше. 33-годишният испанец Вердаско, който е специалист на клей, спечели последните два сета във вторник, след като няколко часа по-рано Зверев беше изравнил и привидно бе поел контрол над мача. 20-годишният германец, който има три титли до момента през годината, обаче не намери отговор на силовия тенис на своя съперник. Испанецът проби два пъти Зверев във втория сет и направи същото в четвъртия, за чийто край спечели подаването на германеца още от първото разиграване за мача. Следващият съперник на Вердаско е французинът Пиер-Юг Ербер, който надви с 6:4, 7:6(5), 6:4 американеца Джаред Доналдсън.

Поставеният под номер 3 Стан Вавринка се класира за втория кръг на турнира, след като надигра Йозеф Кавалик от Словакия в три сета - 6:2, 7:6(6), 6:3. Следващият мач на швейцареца е срещу украинеца Александър Долгополов, който победи аржентинеца Карлос Берлок със 7:5, 6:3. 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна