Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Звезди на театъра" ще се проведе от 24 до 28 юни в Разлог

Снимка: БГНЕС

Не е лесно организирането на Фестивала "Звезди на театъра", защото когато решихме датата да бъде 24 юни, се оказа, че е много трудно осъществяването му заради театралните турнета. Наистина събирането на толкова много актьори на едно място никак не е лесно. Затова сега програмата се прави по-трудно, но пък успяваме и мисля, че тази година сме приготвили една чудесна програма с безкрайно много артисти. Сега фестивалът ще се проведе от 24 до 28 юни. Това каза в интервю за предаването "12+3" организаторът му актрисата Нона Йотова. 

Фестивалът ще започне с театър "Бонини" и постановката "Нашата голяма френска сватба". На 25 юни ще се играе моноспектакълът на Захари  Бахаров "Чамкория" по романа на Милен Русков. На 26 юни постановката "Много шум за нищо" ще представи Театър Българска армия. На 27 юни спектакъла "Зимата на нашето недоволство" на Джон Стайнбек ще представи Малък градски театър зад канала. На финала Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен ще представи "Рейс".

Началото на представленията е от 20 часа, а на www.theater.bg могат да се купуват билети. 

"Тази година няма нито едно компромисно представление, но решихме да е с повече хора. Хората се радват на това, те обичат, когато има фестивал, да дойде едно представление като "Много шум за нищо". Това е един празник", каза тя.

Нона Йотова разкри още, че работи и по нов албум: "Оказа се, че аз през годините съм написала около 15 песни, които са издадени по текстове на българските символисти. С моя издател Пламен Тотев сме решили да издадем книга със стиховете на българските символисти и диск с около 25 песни. Песните, които предстои да запишем с аранжименти на Дани Милев, ще бъдат по Яворов - "Душата ми е стон", по Дебелянов искам да запиша "Помниш ли, помниш ли тихия двор", "Аз искам да те помня все така", на Христо Ясенов открих "Маргарита, Маргарита", имам песен, написана по предсмъртното стихотворение на Димитър Бояджиев, така че ми предстои една чудесна работа. Много се надявам, говоря с кметовете на местата, където са родени тези хора, да направим една съвместна работа, с която да може и по училищата да се раздава този продукт". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна