Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надеждите за търговска сделка САЩ-Китай провокират повишение на Уолстрийт за трета поредна сесия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските пазари на акции се оцветиха в зелено за трета поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите продължават да се надяват на прогрес по време на двудневните търговски разговори между САЩ и Китай в Пекин.

Основните фондовите индекси стартираха търговията на Уолстрийт със солидни повишения от над 1% в резултат на оптимистичните коментари на президента Доналд Тръмп и на други позитивни информации относно хода на преговорите.

Последва обаче париране на голям част от първоначалните печалби, след като "Уолстрийт джърнъл" също потвърди за прогрес в преговорите, но отбеляза, че и двете страни са все още далеч от постигане на споразумение. И двете преговарящи страни все пак вярват, че ще бъде постигнат по-нататъшен прогрес при следващия преговорен кръг, който се очаква да се проведе между официални представители на ниво кабинет вероятно по-късно този месец във Вашингтон.

След близо час търговия на Уолстрийт индексът DJIA се повишава с 140 пункта (с 0,59%), но след първоначален ръст с близо 300 пункта, докато широкият индекс S&P500 се повишава с 0,37%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - със скромните 0,18%.

Ако текущите печалби останат в сила, това ще представлява трета поредна позитивна сесия на търговия, като на този етап от началото на годината индексът DJIA се повишава с около 2%,. индексът S&P500 с 2,5%, а Nasdaq - с близо 4 на сто.

Драматичен спад с повече от 30% има при акциите на Sears Holdings Corp. след информация, че голямата американска верига магазини желае да пристъпи към ликвидация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени