Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Красимир Петков: НСА е марка и гарантира добро качество на обучението

проф. Красимир Петков и проф. Николай Изов
Снимка: НСА


„Отговорността в Национална спортна академия винаги е много голяма. Високите резултати спорта се преследват с още по- добри резултати.  Надявам се високо вдигнатата летва от професор Изов да бъде надградена и да има приемственост в управлението, което да позволи Спортната академия да заеме още по- високо място в рейтинговата система на българските висши училища. Приемствеността е основен принцип в НСА. Когато работиш с добри специалисти  поетите ангажименти, гарантирано ще бъдат изпълнени, но ще бъдат поемани нови ангажименти, които да разширят постигнатото до настоящия момент. Смятам, че българският спорт заслужава своите компетентни специалисти, които действително да донесат високи спортни резултати, добри педагози и добри кинезитерапевти. От тази година в Спортна академия се разкри и специалността  медицински сестри, а това са предизвикателства, които тепърва трябва да бъдат преборени и да можем да се справяме с всичко ново, което се случва в Академията“, това сподели специално за БНР проф. Красимир Петков веднага след като беше избран за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“.

„Национална спортна академия е марка, която гарантира едно добро качество на обучението.  Смятам, че нашите специалисти са се доказали в цял свят със своята компетентност и своите качества. Нас не ни е страх от конкуренцията, ние просто трябва да правим това, което правим, но да го правим още по- добре. Аз ще работя с добри и доказани специалисти. Всички ръководители, които до настоящия момент са работили, ще продължат да работят и в настоящия екип, но изпълнителните длъжности, които те нямат право да вземат, ще бъдат заети от компетентни млади хора, които да дадат перспектива за развитие на Спортна академия и за в бъдеще“, допълни проф. Петков.

„Световните рекорди се поставят от добрите. Не искаме световни, искаме рекорди, може и да са републикански, но искаме да направим нещо по-добро. В  момент, в който икономическите, социалните и политическите отношения в България имат някакъв нестабилен характер, спорта трябва да докаже, че е може да бъде лицето на българския народ. Затова си мисля, че след четири години, ако ние сме направили качествено по -добри специалисти, подобрили сме материалната база и  сме се справили с доброто заплащане на преподавателите, това ще бъде един добър резултат“, завърши новият ректор на НСА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна