Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо ни пленяват трилърите

Снимка: @arteurbanacollectif

Какъв е механизмът по-който трилърите ни завладяват и ангажират? Какво ни казва съвременната наука за начина, по който те ни въздействат? Защо трилър жанрът е толкова популярен? На всички тези въпроси отговор ще даде предстоящата лекция този четвъртък на 8-и февруари в клуб "Копе". Лекцията е с вход свободен, а водещ на събитието е актьорът, театрален режисьор и сценарист Димитър Узунов:

"Ще има и дискусионен формат. В лекцията ще обсъдим и най-касовите и популярни филми в този жанр. Ако някой филм се води, че е в жанра трилър и не ни въздейства така, може би не е правилно определен като жанр. Обикновено тези филми създават съспенс и аз мисля, че всеки може да създаде подобна история, но тя си има определени правила структура, подредба на сценария."

Димитър Узунов
В лекцията ще се изследват пресечните точки на неврологията, когнитивната психология и сторителинга – изкуството за създаване и разказване на истории. В лекцията ще има и интерактивност. Тя е част от целогодишната отворена програма на Summer Scriptwriting Base.

На 8 февруари от 19.00 часа в клуб "Купе" ви очаква лекцията "Защо ни пленяват трилърите?" с водещ Димитър Узунов.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна