Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филм за Георги Бейков – маестрото на старата градска песен

Филм, направен с любов  – това е впечатлението от най-новия документален филм на БНТ Русе "На музиката с любов. Георги Бейков – маестрото на старата градска песен". Филм, в който се срещаме с три поколения влюбени в музиката творци от семейство Бейкови – бащата, синът и двамата внуци. Този пиетет към музиката сe предава на поколенията, но в началото е личността на Георги Бейков. 

"Когато с Калчо Петков (ръководител на телевизионния център Русе на БНТ) обсъждахме идеята за документален филм, честно казано, нямах представа за дълбочината на емоциите, до които щяхме да се докоснем", пише в профила си във фейсбук Христо Раянов. За маестрото Георги Бейков, за личността и характера му, но най-вече за музиката, която е неговия живот във филма разказват колеги, приятели, близки – "за заветите и вдъхновението, които се предават на поколенията, за силата на приятелството, за магията на сцената и – разбира се – за неутолимото желание да създаваш изкуство".

За зрителите и за екипа, направил филма, както и за участниците в него – режисьора Лора Керемедчиева, оператора Владимир Савчев, звукорежисьора Цветомир Великов, както и за Пламен Бейков, Константин Бейков и Георги Бейков, Константин Казански и Ваня Цокова това е "интересно пътешествие в миналото, интересна среща с настоящето и нетърпеливо очакване на бъдещето".

Филмът може да бъде видян по БНТ 4 от 18 часа в неделя, 25 февруари.

Чуйте Христо Раянов.

Снимка – БНТ Русе
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна