Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Защото обичам лошото време" с премиера на София филм фест

В рамките на Международния конкурс на София филм фест на 16-и март е първата прожекция на игралния филм "Защото обичам лошото време". Той е дебют на режисьора Яна Лекарска и е един от двата български филма в конкурсната програма.

В главните роли са Неда Спасова и Владимир Михайлов. Те влизат в образите на Ирина и Борис, приятели, които не са се срещали от над 20 години, а сега случайно се озовават по едно и също време в малкото крайморско градче, където са прекарвали летата си заедно като деца. Сценарист и режисьор на филма е Яна Лекарска, която завършва кинорежисура в Южна Корея. Това е първият ѝ проект от такъв мащаб в България, а корейското влияние се усеща във визията на всеки кадър.

Филмът е и голямото завръщане в киното на Боряна Пунчева. В киноисторията вземат участие и Елени Декидис, Веселин Ранков и Иван Бърнев.


В саундтрака на филма влизат легендарни български песни, дело на големия български композитор Борис Карадимчев. Към тях се включват Веселин Маринов и Владо Михайлов с групата си Rewind.

Лентата е заснета миналата година на едни от най-красивите места по Южното Черноморие – Варвара, Ахтопол и Синеморец.

Филмът "Защото обичам лошото време" се реализира с подкрепата на Националния филмов център и тръгва по кината в цялата страна от 5 април.

Дали това е история по действителен случай или просто една фантазия, ще разберете от разговора със сценариста и режисьора Яна Лекарска в звуковия файл.

Чуйте интервюто в прикаченият файл.

Снимки: личен архив на Яна Лекарска

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна