Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интернетът спря" с премиера в Ямбол

Снимка: @Yamblnevenakokanova

В Ямболския драматичен театър "Невена Коканова" текат последните репетиции на премиерния спектакъл "Интернетът спря". Автор на пиесата, режисьор на постановката и композитор на музиката в представлението е Никола Стоянов.

Познаваме Никола Стоянов на първо място като актьор от сцената и от екрана, завършил е актьорско майсторство в класа на проф. Атанас Атанасов, а след това и театрална режисура при проф. Красимир Спасов в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

"Живеем в много интересно време. Някои неща са същите или поне подобни на това, което са били на времето: влюбването, дъждът, усмивките на хората (макар и по-рядко срещани)... Но има и неща, които няма как да са същите, защото просто ги е нямало. И повечето такива неща са свързани с интернет.

А какво ще се случи, ако токът спре,дали хората ще се справят изобщо в живота си и ще могат ли да намират отговорите на "важни” въпроси, като например: къде най-близо до мен има сладкарница с веган еклери, дали бъдещата ми жена ще разбира поне малко от футбол, колко мазнини има в 100 грама шкембе чорба и… кого да попитам?

Този отговор ще получите с много изискано чувство за хумор, с виртуозни скечове и импровизаторски умения от една перфектна група млади актьори, които ще ви нарисуват един съвсем нов свят, в който няма "влогъри" и нелепи клипчета… Няма интернет…", казват по повод премиерата създателите на спектакъла.

В представлението участват младите актьори от трупата на Ямболския театър Галина Иванова и Кристиян Негалов, както и гост-актьорите Стефан Димитров и Стоян Дойчев.

Сценограф е Теодор Киряков.

В звуковия файл можете да чуете разговора с Никола Стоянов в "Артефир", а публиката в Ямбол може да гледа премиерните представления на "Интернетът спря" на 24 и 26 март.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна