Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Футболен отбор "Берое"

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига.

С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти съперника си и веднъж двата отбора направиха равенство.

В началните минути срещата не преминаваше на високи обороти, но футболистите на Хосе Луис Ачиари със сигурност бяха по-дейните. В 23-тата минута Вини Трибуле удари греда, което бе и първият шанс за гол. 

Домакините все пак успяха да открият резултата в 29-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Данило Полонский. Зад топката застана Себастиан Вия, който отправи абсолютно неспасяем удар. Бившият играч на Бока Хуниорс стреля от вътрешната страна на сглобката на гредите и топката се оплете в мрежата зад гърба на Максим Ковальов, без украинският страж да има какъвто и да е шанс да стигне до нея.

Само 120 секунди по-късно Вини Трибуле удвои преднината на Берое. Стефан Гаврилов подаде на нападателя и той от границата на вратарското поле разстреля Ковальов за 2:0.

През второто полувреме темпото в играта съвсем спадна. Старозагорци имаха една отлична възможност да вкарат трети гол, но резервата Хавиер Силго пропусна очи в очи с Максим Ковальов. Халфът на Берое стреля слабо и стражът на Пирин успя да спаси.

В последните секунди Ковальов отново трябваше да се намеси, този път след удар с глава на Трибуле.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна