Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Снимка: БТА

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него.

Двубоят на "Герена" започна с четвърт час закъснение, тъй като група привърженици на "сините" навлязоха на игрището и застанаха пред едната от двете врати с транспарант "Сираков - вън", показвайки недоволството си към мажоритарния собственик на любимия им клуб.

В началните минути домакините от Левски бяха по-активни. Хубав пробив на Джавад ел Джемили завърши с изстрел с левия крак на мароканеца, но той премина встрани от вратата на Иван Дюлгеров.

Малко след това защитникът Патрик-Габриел Галчев пробва рефлекса на вратаря на Черно море, но той улови без проблем. Фабио Лима също имаше добри включвания в атака, но бранителите на Черно море нямаха особено големи затруднения.

Чак в края на първото полувреме Черно море създаде някакви опасности пред вратата на Левски, но стражът на "сините" Пламен Андреев също се справяше с лекота.

В 48-мата минута Марин Петков имаше много добра възможност да откри резултата след пас на Галчев, но се засуети в наказателното поле и шутът му бе париран от защитник на варненци.

След това дойде ред и на веща намеса на Дюлгеров, който закова на място бомбен удар на Фабио Лима.

Най-добрата си възможност Черно море пропусна в 78-мата минута, когато Пламен Андреев изби извън пределите на терена удар на Даниел Димов с глава след центриране от корнер.

До края на мача нямаше нито една друга възможност за гол.

Така след 32 изиграни кръга и при оставащи още три до края на сезона Черно море се върна на второто място в класирането с 66 точки и с по-добри показатели от третия ЦСКА-София, който има същия актив. Левски е на четвърто място с 55 точки и няма как да съкрати изоставането си от 11 от двата отбора преди него.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна