Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внасят искане за едноминутно мълчание в парламента в памет на жертвите в Босилеградско

Снимка: Георги Корнейков, БНР
На 15 и 16-ти май тази година се навършват 100 години от опожаряването и разгрома на Босилеград от сръбския четнически воевода Коста Печанац. По този повод журналистът и член на граждански комитет "Западни покрайнини" Горан Благоев ще внесе днес искане в Народното събрание за едноминутно мълчание в памет на жертвите в Босилеградско.

По повод трагичната годишнина от граждански комитет „Западни покрайнини“, Културно-информационния център на българите в Босилеград и Сдружение „ГЛАС“ организират редица от възпоминателни събития.

Повече за тях и за годишнината - чуйте в репортажа на Олга Добрева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хубав ден, в София - до 27°

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27° . По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската..

публикувано на 26.09.24 в 07:15

Образователна беседа в Перник насочва вниманието към опазването на околната среда

Опазването на околната среда е във фокуса на образователна беседа, която се организира от Сдружение "МоМенТор". Тя ще се проведе на 27 септември от 17.00 ч. в Международен младежки център – Перник. Кампанията е стартирала в началото на септември, сподели пред Радио София Катрин Петкова - председател на сдружението. „За този кратък период..

публикувано на 25.09.24 в 17:55
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Политическият живот в момента е пъстър, но изборът не е голям

Политическите взаимоотношения в момента са далеч от разбирането за това какво е политика и какво е политическо име, коментира пред Радио София политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски. „Поради тази причина, тази разпокъсаност на политическия свят и подмяната му с проблематика далеч от същинския смисъл на политиката,..

публикувано на 25.09.24 в 16:45

Националното сдружение "Недвижими имоти" с безплатни консултации по имотни казуси в София

Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) организира безплатни консултации за граждани по имотни казуси в София. “Идеята е да информираме гражданите за пазара на недвижими имоти, да можем да им дадем отговори на въпросите, които ги вълнуват и да решим техни казуси и в крайна сметка, да се обозначим, че ние сме там и ни има”, коментира..

обновено на 25.09.24 в 16:03

Протест и контрапротест в София заради новите правила за придобиване на шофьорски книжки

Кандидат-шофьорите ще имат право на максимум 4 явявания на листовки и практически изпит. Тази и още промени в наредбата на Министерството на транспорта, регламентираща шофьорските курсове, влизат в сила от 10 декември. Аргументите за въвеждането им са както по-качествена подготовка и пълна дигитализация на информацията за проведените курсове и..

публикувано на 25.09.24 в 15:27
Яна Спиридонова, Тодора Радева и Ивана Хидкова

13-о издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София

13-ото издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София, от 18.00 до 21.30 часа на различни локации. Повече за събитието разказаха Тодора Радева и Ивана Хидкова в предаването “Добър вечер, София“. Форматът на инициативата е много интересен със своите 19 читателски гнезда, намиращи се в различни локации. Във всяко едно..

публикувано на 25.09.24 в 15:22
Цветелина Анастасова и Драгомир Костадинов с водещата Гери Пейкова

Разпадът на обществото като вдъхновение в изложбата "Фрагментация"

Изложбата на младия художник Драгомир Костадинов, озаглавена “Фрагментация“,  пресъздава разпада на обществото, неговата фрагментация чрез „разцепване” на Аз-а между противоположни ценности и емоции. Човешкото лутане в крайностите, махалото на лична и групова емоция се оглежда в “специалното” огледало на безкрайността. Две полуглави,..

публикувано на 25.09.24 в 13:52