По първи петли

Софийското издание на предаването "По първи петли" се излъчва всяка събота от 4.05 до 6.00 часа по програма "Хоризонт". Тематиката е насочена изцяло към света на българина, съобразена с неговата специфика, с акценти върху българския фолклор, традициите и родовата памет. Герои в предаването са обикновените хора с ежедневните си проблеми и радости, но и с изявена дарба да творят, съхраняват и популяризират бълграското изкуство и характерните за нашия бит занаяти. Често автори на отделни модули са самите слушатели, с разкази за автентични традиции и интересни хора и събития  от различните краища на страната.
Слушателите са основали и свой клуб, който включва различни по възраст и професия  хора от цялата страна. В предаването "По първи петли" звучат българска народна музика и стари градски песни. Водещи на предаването са Даниела Кисьова, Веселка Милчева и Георги Софронов. Гласовете на журналистите от Радио Стара Загора можете да чуете всеки четвъртък по първи петли.

За да имате здраво сърце, пазете семейството си

Днес отбелязваме Световния ден на сърцето. Идеята на Световната федерация на сърцето датира от 2000 г, когато е подкрепена от Световната здравна организация, Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата и други международни..

публикувано на 29.09.22 в 06:30

Животът е сбор от библейски заповеди

В Жеравна е тихо . Най-гласовити са кучетата, които стоят на стража, зад високите дувари на къщите. В делничен ден по калдъръмени улици се разхождат повече котки, отколкото хора. Въздухът е кристално чист, а от построените с мерак чешми бързоструйно тече..

публикувано на 15.04.21 в 07:31

Жителите на Котел искат политиците да помнят заветите на Раковски

Броени часове остават до п ървото заседание на новия парламент. Тържественото начало на 45-тото Народно събрание ще се проведе в старата пленарна зала, в присъствието на държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Съгласно Конституцията..

публикувано на 15.04.21 в 05:50

Паролата за първи април е "Светът е оцелял, защото се е смял"

Паролата за първи април е: "Светът е оцелял, защото се е смял." Думите на Радой Ралин отдавна са мото на Музея на хумора и сатирата в Габрово. Измина малко повече от година, откакто "Веселата къща" затвори врати за първи път в историята си. На живо или..

публикувано на 01.04.21 в 06:00