Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимошенко обвини руските спецслужби, че са манипулирали запис с неин разговор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият украински опозиционен лидер Юлия Тимошенко обяви, че разпространен в интернет запис от неин телефонен разговор е бил манипулиран, така че тя да звучи още по-антируски настроена.

В акаунта си в Туитър Тимошенко обвини руските специални служби, че са манипулирали разговора. Бившият премиер на Украйна, която сега оглавява партия "Отечество", визира разпространен в интернет двуминутен телефонен разговор с неин приближен - депутата от Партията на регионите Нестор Шуфрич.

Според разпространения в интернет запис Тимошенко казва първо, че е готова да вземе една картечница и да изстреля куршум в главата на този мръсник, визирайки очевидно Владимир Путин. Какво ще правим с осемте милиона руснаци, които остават на територията на Украйна? Те са чумави, пита според записа Шуфрич. Пак според записа Тимошенко отвръща: Мамка му, трябва да ги избием с ядрено оръжие.

Днес бившият украински премиер заяви: Този разговор действително се проведе. Но частта за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. В действителност аз казах, че руснаците в Украйна са украинци.

В друга част от разговора, чиято автентичност Тимошенко не оспорва, тя казва, че ще използва всичките си контакти, ще преобърне целия свят, за да не остане от Русия дори едно опожарено поле.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Русия ще приеме в Крим мисия на ОССЕ

Русия ще приеме в Крим наблюдателна мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Това са договорили в телефонен разговор германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин . Ангела Меркел е сериозно..

публикувано на 25.03.14 в 13:39

Украйна изтегля от Крим войските си, украинският министър на отбраната подаде оставка

Украйна постигна споразумение с Русия да изтегли от Крим украинските войски в пълния им състав заедно с оръжието им. Това съобщи временният министър на отбраната на страната Игор Тенюх , който подаде оставка и тя бе приета след повторен вот на Върховната..

публикувано на 25.03.14 в 13:24