Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още няма повдигнати обвинения за влаковия инцидент на Калояновец

Снимка: БГНЕС

Още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, уточни говорителят Нейка Тенева. Тя информира, че вторият машинист е разпитан, но след събиране на повече доказателства ще се прецени дали да му бъдат повдигнати обвинения.

Това дали той е бил машинист в момента на инцидента и дали той следва да носи някаква отговорност, ще бъде преценено след събиране на повече доказателства. Със заповед е определен и екип от следователи да разследват досъдебното производство предвид тежестта и сложността на досъдебното производство, каза горителят на прокуратурата.

Тенева допълни, че се очакват и резултатите от съдебномедицинските експертизи, както и за техническото състояние на съоръженията и локомотива. Изискани са и записи от камерите на гарите, през които е преминал влакът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се

Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви за БНР, че причините за случилото се са комплексни. “Техниката е много остаряла. Вторият случай с товарния влак е на частна компания. И ако за него може да се говори за по-стара техника, но с първия..

публикувано на 14.07.14 в 10:42

Л. Милков, БДЖ: Горещините са допринесли за влаковата катастрофа до Калояновец

Възможно е да е имало разминаване в действието на инсталацията преди влаковата катастрофа край гара Калояновец в събота, коментира пред РП Любомир Милков от УС на браншовия синдикат. Според него обаче не би могло да се търси вина у ръководителя на..

публикувано на 14.07.14 в 08:48

Папазов: Превишената скорост е причината за влаковата катастрофа при Калояновец

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се. Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви в предаването "Преди всички", че причините за случилото се са комплексни. Техниката е много остаряла...

публикувано на 14.07.14 в 08:14

Пуснаха движението в района гара Калояновец в посока Бургас

Железопътната линия в района на гара Калояновец е разчистена и напълно освободена за движение на влакове след вчерашния инцидент в този участък, съобщиха от НКЖИ. По-рано военнослужещи от Българската армия извършиха аварийно-възстановителни дейности в..

обновено на 13.07.14 в 16:29