Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 млн. лв. са щетите от влаковата катастрофа при Калояновец

Снимка: БГНЕС

Над 2 млн. лв. са щетите след влаковата катастрофа при гара Калояновец, каза в Бургас министърът на транспорта Данаил Папазов. Целият подвижен състав на практика е унищожен, локомотивът не подлежи на ремонт, а повредената стрелка струва 135 000 евро. По-рано министър Папазов подчерта пред "Хоризонт", че основната причина за дерайлирането на влака София-Варна е превишена скорост.

Скоростта е била несъобразена, тъй като честите ремонти, които извършваме по цялото жп трасе предполагат доста големи намаления в различни участъци. Тук в случая това трасе е със 110 километра и изведнъж той преминава на 40 километра, за да премине през стрелките по другото трасе, обясни Папазов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Още няма повдигнати обвинения за влаковия инцидент на Калояновец

Още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен..

публикувано на 14.07.14 в 14:19

Папазов: Превишената скорост е причината за влаковата катастрофа при Калояновец

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се. Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви в предаването "Преди всички", че причините за случилото се са комплексни. Техниката е много остаряла...

публикувано на 14.07.14 в 08:14

Л. Милков, БДЖ: Горещините са допринесли за влаковата катастрофа до Калояновец

Възможно е да е имало разминаване в действието на инсталацията преди влаковата катастрофа край гара Калояновец в събота, коментира пред РП Любомир Милков от УС на браншовия синдикат. Според него обаче не би могло да се търси вина у ръководителя на..

публикувано на 14.07.14 в 08:48