Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигнаха пирамида на крепостта "Туида", заради "Аида"

На сцената на крепостта "Туида" край Сливен тази вечер ще бъде представена операта "Аида", съобщиха организаторите от община Сливен и Старозагорската опера. Спектакълът ще е от 21 часа. Организаторите съобщават в отговор на запитвания от зрители, че спектакъл ще има и призовават посетителите при възможност да си осигурят дъждобрани или чадър. Само при много силен дъжд е възможно отлагане на представлението. 

В "Аида" като Радамес се превъплъщава оперният певец, почетен гражданин на Сливен Камен Чанев. Спектакълът ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор е директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. Той издаде, че за спектакъла ше бъде издигната специална и много внушителна пирамида на сцената на крепостта "Туида".  Ще бъде монтиран и екран за мултимедийни ефекти и прожекции. В спектакъла на коне ще се включат и членове от Прабългарска школа за оцеляване "Бага Тур". 
Два дни по-късно, на 16 юли, на същата сцена ще прозвучат вечните хитове на "QUEEN" в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов. Концертът "Шоуто продължава" - QUEEN Tribute ще дирижира младият диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Той е подбрал едни най-популярните песни на британската група.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Документален филм за проф. Минко Балкански представят в Стара Загора

Премиера на документален филм „Моето име е Минко“ за живота на проф. Минко Балкански представят в Стара Загора на 13 май . Първата прожекция ще бъде в най-новата старозагорска гимназия, чийто патрон е именно забележитият физик - Професионална гимназия..

публикувано на 12.05.24 в 14:00

Село Роза е най-младежкото село в община Тунджа

В  село Роза, в което живеят по постоянен адрес около 1 150 жители , има много много млади хора и семейства, според кмета му: „ Според мен селото ни е най-младежкото в община Тунджа. Много  хора се завърнаха тук по време на пандемията, и продължават..

публикувано на 12.05.24 в 11:00

Хасково и днес ще пее и танцува на Кенана

В последния ден на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее е танцува“ Хасково посреща в 16,00 часа майстор готвача Иван Звездев и Ана Мария. 300 порции вкусни тракийски гозби ще бъдат приготвени на поляната пред голямата..

публикувано на 12.05.24 в 10:13

Започва авариен ремонт на пътя Болярско-Бояджик в област Ямбол

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените  пътни участъци  в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи на пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя предизвика недоволството на хиляди жители от..

публикувано на 12.05.24 в 10:09

Облачно е времето, има условия за градушки

Днес преди обяд над страната ще има разкъсана облачност, на места значителна и в отделни райони ще има слаби превалявания от дъжд . След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици...

публикувано на 12.05.24 в 08:11
БНР_архив

Томина неделя е, завършек на великденския празничен цикъл

Днес е Томина неделя . С нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни , тъй като се съмнявал във..

публикувано на 12.05.24 в 07:50
МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в МБАЛ - Сливен

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието днес в детско отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Това съобщи пред БНР началникът на отделението д-р Люба Бъчварова. Със симптоми на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца..

публикувано на 11.05.24 в 19:41

Откриха обявения за издирване ученик от Хасково

Обявеното за национално издирване дете от Хасково е открито живо и здраво. Установено е, че 13-годишният Дениз Рамадан Яшар, който вчера не се е прибрал след училище, е отишъл с автобус при свои роднини. Те обаче не са съобщили на родителите му, че..

публикувано на 11.05.24 в 16:34

Започват проверки за обработка срещу кърлежи и комари в Ямболско

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта за извършените обработки на тревни и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за..

публикувано на 11.05.24 в 12:55

Полицията издирва 13-годишно момче от Хасково

Полицията издирва 13-годишно момче след като не се е прибрало от училище, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден снощи преди полунощ от майката му. Преди месец Дениз Рамадан Яшар също не се прибра, но тогава е бил открит в района на училището си,..

публикувано на 11.05.24 в 12:48