Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Христина Клисурова: „В Спасителния център за диви животни имаме непрестанна нужда от доброволческа подкрепа“

Десет животни се намират към момента в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Това разкри специалистът от институцията. Сред животните, за които експертите в центъра полагат грижи, са млад няма лебед и пеликан. По повод 25 годишнина на центъра, който се навършват през 2020г. Клисурова коментира, че все по-голям брой хора от различни възрасти го посещават и се запознават с дейността на специалистите в него, както и подпомагат грижата за животните.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За опасност от пожари предупреждават от Областна администрация Стара Загора

Във връзка със зачестилите случаи на пожари по време на пожароопасния летен сезон и с цел предотвратяване на риска от пожари в земеделски площи, сухи треви и горски територии в Област Стара Загора, Областният управител Ива Радева и Регионална..

публикувано на 02.07.24 в 16:23

Предадоха детски послания на зам.-кмета на Стара Загора Павлина Делчева

Посланията на децата, участници в заключителната сесия на проекта „ЗАЕДНО“, чиято цел беше да ги насърчи активно да изразяват позицията си по важни за тях теми, бяха предадени на зам.-кмета на Община Стара Загора Павлина Делчева. Своята благодарност към..

публикувано на 02.07.24 в 16:18

Два големи пожара гасят в Старозагорско

Два пожара гасят огнеборците в Старозагорско. Заради пламнали храсти и треви край жп спирка Ягода е спрян влака от Горна Оряховица и Стара Загора.  Сигнал за пожара между селата Ягода и Ръжена е подаден малко преди 12 часа. Запалили са се сухи..

публикувано на 02.07.24 в 14:41

Инцидент затруднява движението по магистрала "Тракия" край Чирпан

Временно движението при км 159 на АМ „Тракия“ в посока София е ограничено поради пътно произшествие, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инцидентът е станал между два камиона, разсипан е част от превозвания товар по пътното платно. Няма..

публикувано на 02.07.24 в 13:56

Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи" този уикенд в Стара Загора

На 6 юли /събота/, от 9.30 часа ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици". Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи". Това съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 02.07.24 в 13:50

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Предстои затваряне на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Това ще се случи от утре, 3 юли 2024 г., и ще продължи до 15 юли, включително , съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Временната организация на..

публикувано на 02.07.24 в 13:48
Йордан Йорданов

156 разрешения за работа на непълнолетни в област Стара Загора

Непълнолетните могат да работят само след изричното разрешение на Инспекцията по труда, а о т началото на годината работодатели от област Стара Загора са потърсили 156 такива разрешения, съобщи Йордан Йорданов, началник отдел „Административно,..

публикувано на 02.07.24 в 13:34

Искат създаването на изцяло морски резерват в България

За създаването на защитени морски зони в Черно море с цел ефективното опазване на живота в него призовават от Грийнпийс“ – България. Това сочи доклад на организацията, създаден заедно с учените от Института по океанология на БАН. Данните сочат,..

публикувано на 02.07.24 в 13:27

Пожар пламна в района на жп спирка Ягода

Гасят пожар между старозагорските села Ягода и Ръжена. Сигналът за пожара е подаден в 11:24 часа.  Огънят е пламнал в района на жп спирка Ягода. Горят сухи треви, храсти и широколистна гора.   На място са два екипа на пожарната в Казанлък и два екипа..

публикувано на 02.07.24 в 12:46

Пламна пожар край старозагорското село Яворово

Сухи треви в близост до гората гасят край старозагорското село Яворово. На място е изпратен екип на пожарната в Стара Загора. В гасенето участват и служители на горското стопанство. На този етап няма опасност огънят да влезе в горския масив...

публикувано на 02.07.24 в 11:55