Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на енергетиката: Не виждам причина ТЕЦ "Марица-изток 2" да финансира "Берое"

Андрей Живков
Снимка: БГНЕС

"Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор при условие, че дружеството е на милиони загуба", това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков относно ТЕЦ "Марица-изток 2" и футболния тим на "Берое".

Старозагорският клуб е собственост на ТЕЦ-а, който осигурява и годишния бюджет на "зелените". "Тепърва предстоят разговорите. Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор при условие, че дружеството е на милиони загуба. Дружеството трябва да реши, ние като Министерство не можем да продаваме нищо", коментира Живков на днешния си брифинг.

Той уточни, че бюджетът на "Берое" е между 5 и 6 милиона лева на година.

На брифинг днес министърът на енегретиката обяви, че в идните дни се очаква окончателно краткосрочно решение за ТЕЦ „Марица-изток 2“, което да избегне социалния стрес в комплекса

Министерството на енергетиката търси варианти, за да може от 1 юли "ТЕЦ Марица - Изток 2" да продължи да работи като това не се отрази на цената на тока за бита, обясни Живков. 

Той обяви, че е изискал от всички енергийни дружества в Българския енергиен холдинг да предоставят план за оздравяване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Град Стара Загора

Местят 10 групи на детски градини заради ремонти

Три детски градини в Стара Загора ще бъдат основно ремонтирани през летните месеци. В две от тях вече започна работа, като децата ще бъдат пребазирани в други детски заведения.  Ремонтните дейности в ДГ № 31 „Слънце“ и № 33 „Люляк“, вече..

публикувано на 02.06.24 в 17:42

Празниците на розата в Казанлък са част от новия филм на проф. Бетани Хюз

Празниците на розата в Казанлък ще бъдат част от най-новия филм, който снима у нас световноизвестният историк и водещ проф. Бетани Хюз. Това е втора документална лента за съкровищата на България, която тя подготвя. Филмът ще бъде излъчен в над 120..

публикувано на 02.06.24 в 17:30
Празници на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в шествието за Празника на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в тазгодишното карнавално шествие, с което бяха закрити Празниците на розата в Казанлък. Тази година мотото му е „Прелестите на Долината на розите“. Множеството по традиция беше водено от новата Царица роза..

публикувано на 02.06.24 в 13:32

Ученици-доброволци може да помагат в розобера

Проблемът с работната ръка при прибирането на розовата реколта обсъдиха кметът на Казанлък Галина Стоянова и министрите на туризма и образованието Евтим Милошев и Галин Цоков по време на тържествата за 121-е Празници на розата. Служебният..

публикувано на 02.06.24 в 13:23

Стара Загора се преклони пред подвига на Христо Ботев и загиналите за България

Стара Загора се поклони пред подвига на Христо Ботев и загиналите на свободата на България. Десетки граждани участваха в общоградския ритуал пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“, организиран от..

публикувано на 02.06.24 в 13:20

Летни температури в неделния ден

Днес времето ще бъде предимно слънчево , след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки.  Вятърът временно ще се..

публикувано на 02.06.24 в 09:55

С ритуален розобер и пъстро шествие отбелязват 121-те Празници на розата в Казанлък

В неделния ден по традиция е кулминацията на Празниците на розата, като фестивалът, който е сред най-старите в Европа ще навърши 121 години. Очакват се хиляди туристи от цял свят. Тържествата започват в 10 часа с ритуалите розобер и розоварене в..

публикувано на 02.06.24 в 06:00

Откриха „Златната липа“ 2024, Ели Скорчева не удържа сълзите си с наградата за цялостен принос в киното

Единадесетото издание на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора официално беше открито тази вечер с тържествена церемония в залата на Старозагорската опера. Преди това обаче официалните гости на събитието и нетърпеливите зрители се..

публикувано на 01.06.24 в 21:34

Стара Загора отново става столица на европейското кино с откриването на фестивала "Златната липа"

Кинофестивалът „Златната липа“ стартира днес, точно в 17.30 ч., с официална церемония в Държавна опера Стара Загора.  Пресконференция за старта на Международния кинофестивал за ново европейско кино през 2024-та бе дадена по-рано през деня...

публикувано на 01.06.24 в 17:37

Казанлък се побратими с виетнамския град Лай Чау

На официална церемония днес кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Казанлък и виетнамския град Лай Чау.  В документа представителите на виетнамския град Лай..

публикувано на 01.06.24 в 17:17