Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабен ремонт на ВиК мрежата в североизточната част на Стара Загора

Два колектора решават многогодишния проблема с дъждовните води в града

Синдикален дом, Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

ВиК-Стара Загора стартира в началото на март реализацията на мащабен проект за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа в Стара Загора. В изпълнение на дейностите ще бъде извършена сериозна строителна интервенция в североизточната част на града. „Зоната от ул. „Столетов“, ул. „Иван Вазов“ до парк „Бедечка“ подлежи на пълна подмяна на водопроводната мрежа.“ Това заяви за Радио Стара Загора инж. Добромир Дерменджиев от звено „Инвестиционен контрол“ към Община Стара Загора. По план в тази зона ще бъдат изградени и два големи колектора за отвеждане на дъждовни води от Аязмото към река Бедечка. По думите на Дерменджиев така ще бъде решен проблемът с обилните дъждовни води, които заливат града при силна буря. 

Инж. Добромир Дерменджиев подчерта, че Община Стара Загора е настояла пред бенефициента ВиК-Стара Загора в проекта да бъдат заложени средства за цялостен ремонт на улиците, влизащи в обхвата на обновяване на канализационната и водопроводна мрежа.

В рамките на втория етап от мащабния проект на ВиК ще бъдат извършвани строително-ремонтни дейности и в централната част на Стара Загора. Техният обхват  ще бъде уточнен в следващите седмици. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 500 кандидат-студенти се явиха на изпита по биология в Тракийския университет

Повече от 500 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на редовния изпит по биология в Тракийски университет, който се проведе днес. Традиционно висок остава интересът към този изпит, който е вход за следните специалности : Медицина, Ветеринарна..

публикувано на 24.06.24 в 13:53

Пожарът в Сакар се разраства

Пожарът между селата Изворово, Дрипчево и Черепово се разраства и вече обхваща 5 000 декара. Пожарът е низов. Там пламъците са в широколистна гора. На място гасят 10 екипа огнеборци. На помощ на пожарникарите са и горски служители. Втория пожар в Сакар,..

обновено на 24.06.24 в 13:48

Хасково празнува Еньовден с песни, танци и народни обичаи

Празникът на билките и здравето - Еньовден дойде в Хасково с веселие и празнични танци. В прохладата на парк Кенана „Магията на Еньовден” започна с ритуал по минаване под Еньовденския венец, направен с любов от 77 ½ билки и цветя за здраве и благодат...

публикувано на 24.06.24 в 13:42

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в..

публикувано на 24.06.24 в 11:35

Близо 130 млн. лв. за саниране в Стара Загора и 10 въглищни общини

Стартира процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност", финансирана по Програма „Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. Предстои среща, организирана от Община Стара..

публикувано на 24.06.24 в 11:15
Бойко Борисов

Борисов при Радев: На практика няма как да се състави правителство

В 09.00 часа започнаха консултациите на президента с представители на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов направиха кратък анализ на ниската избирателна активност на проведените на 9-и юни избори. В началото на срещата..

обновено на 24.06.24 в 09:59

Ясни са новите общински съветници на Хасково

Протоколите от изборите в Хасково вчера вече са обработени, а комисията тръгва към ЦИК, където трябва да бъдат предадени. Според резултатите, които са крайни ГЕРБ ще има 17 души в новия Общински съвет, ДПС – 11, Глас народен – 3, „Синя България“ – 3,..

публикувано на 24.06.24 в 09:08
Кристина Русева

Днес е Еньовден и празник на Светия Дух

Днес е Еньовден – български народен празник, който се чества всяка година на 24 юни. На този ден православната църква отбелязва рождението на Св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат.  Тази година Православната..

публикувано на 24.06.24 в 08:41

Изпит по биология се провежда в Тракийския университет

Общо 543 кандидат-студенти се явяват на днешния изпит по биология в Тракийския универвитет. Те са повече в сравнение с миналата година, каза за Радио Стара Загора минути преди началото му проф. Нели Грозева, зам.-ректор на висшето училище. "Изпитът..

публикувано на 24.06.24 в 08:01
Снимка: Христо Христов

Частично бедствено положение е обявено в общините Любимец и Харманли заради пожари

Частично бедствено положение е обявено в общините Любимец и Харманли заради пожари. Пламъците са между селата Оряхово, Дрипчево и Изворово.  Мярката е наложена от областния управител на Хасково Гинка Райчева. В заповедта се казва, че съществува..

публикувано на 24.06.24 в 07:19