Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анулираха вота на гласоподавател в Старозагорско заради снимка

Снимка: Ани Петрова

Изборният ден на територията на 27 МИР Стара Загора протича спокойно. Няма опашки или струпване на хора в някоя от общо 493 секции на територията на областта. Това обяви зам.-председателят на РИК-Стара Загора Теодора Крумова. По повод оповестената от ЦИК информация за разменени машини в две секции в областта, Крумова уточни, че в резултат на грешка секционна избирателна комисия, която е трябвало да разполага с две устройства, се оказва с едно. Друга секция, в която първоначално трябва да се гласува с една машина, разполагала с две устройства. „Вотът и на двете места протича без проблеми“, посочи Теодора Крумова. 

В хода на изборния ден секционната комисия в гурковското село Пчелиново е анулирала вота на избирател, който е заснел с телефона си в тъмната стаичка хартиената бюлетина, която е получил. Действието му е било констатирано, тъй като мъжът забравил да изключи звука на телефона, както и светкавицата на камерата. Мигновено след нарушението членовете на секционната комисия са подписали протокол, с който обявяват вота за невалиден. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Реторика на доверието - за думите и делата на българските политици

„Делата са по-важни, отколкото всякаква реторика!“ – така писателят Захари Карабашлиев определя успешната формула, която всеки политик трябва да прилага в работата си. Дни преди парламентарните избори за 48 Народно събрание разговаряме..

публикувано на 30.09.22 в 10:00

Старозагорци разделят политиците на два вида

В навечерието на Деня на независимостта търсим приликите между политиците на младата българска държава и настоящите им следовници. "Политиците на младата българска държава са били начинаещи и неподготвени, макар между тях да е имало образовани. Имало е и..

публикувано на 21.09.22 в 12:51
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Партиите бягат от отговор на въпроса с кого ще управляват

Политологът Любомир Стефанов разкритикува партиите за начина, по който структурират своята предизборна кампания. Политическият анализатор коментира в ефира на Радио Стара Загора, че формациите показват невъзможност да погледнат през очите на хората...

публикувано на 20.09.22 в 09:33