Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ниски нива на безработица в общините Павел Баня, Стара Загора и Казанлък

Свободните позиции в бюрата по труда в област Стара Загора са 7 59, а новопостъпилите на работа през месец октомври са 568. Общият брой на регистрираните безработни в областта е 4 995 като е отчетено намаление за месец октомври. 

Въпреки това равнището на безработица се запазва под средното за страната, подчерта по време на срещата Любен Георгиев, вр. изп. длъжността директор на Бюро по труда - Стара Загора. 

" Областта е на пето място по показателя „равнище на безработица“ в страната след София-град, Варна, Габрово и Перник." 

Най-ниски са нивата на безработица в общините Павел Баня, Стара Загора и Казанлък, а най-висока в общините - Николаево и Братя Даскалови, каза още Георгиев.

Най-голям е делът на хората без работа във възрастовия диапазон 50 – 55г., като превес ако направим и половото разделение имат дамите, обобщи Любен Георгиев.


Още от категорията

Социалният патронаж в Павел баня ще получи нов автомобил за нуждите си

„Домашен социален патронаж” – Павел баня ще се сдобие с нов лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата в общината. Това стана възможно, след като Общината кандидатства пред Министерството на труда и социалната политика и бе..

публикувано на 07.02.23 в 10:31

На топло са обитателите на Зоопарка в Стара Загора

Осигурени са подходящи условия за обитателите на Зоопарка в Стара Загора, които се нуждаят от повече топлина при минусовите температури. Това каза за Радио Стара Загора директорът на институцията д-р Ивелина Илиева. Сред животните, които се..

публикувано на 07.02.23 в 10:10
СНИМКА: АЗПБ

АЗПБ събира производители от страната край Казанлък за девета Национална среща

Деветото издание на Националната среща, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България(АЗПБ) , ще се състои на 15 и 16 февруари в с. Овощник, край Казанлък. Форумът се завръща след двугодишно прекъсване заради ковид-пандемията...

публикувано на 07.02.23 в 09:36
Танушевци

Мразовит ден с условия за виелици и навявания

Днес над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи сняг. В Западна България ще е без валежи, облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България силен северен..

публикувано на 07.02.23 в 08:41

БЧК започва благотворителна кампания за пострадалите от земетресенията в Турция

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г., информират от организацията.  Открита е специална банкова сметка в лева:..

обновено на 07.02.23 в 08:40

Мюсюлманите в Хасково ще помагат на пострадалите в Турция

В петък по време на молитвената служба – намаз, хасковските мюсюлмани ще бъдат призовани да дарят пари за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция. Това съобщи районният мюфтия Ерхан Реджеб. По думите му вече са започнали да уведомяват, че..

публикувано на 07.02.23 в 08:15

Силен снеговалеж и ограничена видимост до 20 метра в прохода Шипка

Зимна обстановка с температури от -10 до -2 градуса в сутрешните часове в Старозагорска област. За това информираха от Областно пътно управление.  Силен снеговалеж ограничава видимостта до 20 метра в прохода Шипка. Снежната покривка достига 1 метър...

публикувано на 07.02.23 в 07:50

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по разкритията на т.н. "ловци на педофили"

8 досъдебни производства и 5 предварителни проверки са образувани във връзка с разпространени в социалните мрежи снимки, видеоматериали и лични данни на около 15 лица, за които се твърди, че са от Стара Загора и в публикациите са квалифицирани като..

публикувано на 06.02.23 в 17:51

В и К Ямбол подмени 2% водопроводи и 4% канализацинни тръби

По проект на Оперативна програма „Околна среда“ В и К Ямбол е подменила 17.5 км  водопроводи и 8 км  канализационна мрежа в Ямбол и Елхово . Целият проект е на стойност над 31 300 000 лв.   „Като най-мащабен участък се очертава довеждащият водопровод..

публикувано на 07.02.23 в 09:30
Снимката е илюстративна, архив.

Сняг и силни ветрове на "Шипка" и Прохода на републиката

Няма затворени пътища на територията на област Стара Загора. Почистени са падналите дървета, които ограничаваха движението в някои участъци преди обед. На  прохода „Шипка“  е облачно, вали силен сняг, има силен вятър, пътното платно е заснежено и..

публикувано на 06.02.23 в 17:04