Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вятър на пориви до 20 метра в секунда духа в района на Сливен

Снимка: Община Сливен

Вятър на пориви до 20 метра в секунда духа в района на Сливен. Към момента няма информация за нанесени щети, съобщиха от Общината. В планинската част на областта пътищата от републиканската и общинските мрежи са заснежени, но се почистват. 

Сутринта две машини са изпратени да опесъчават настилките по автомагистрала "Тракия" в сливенския участък, съобщи дежурния в областно пътно управление. В момента се почиства пътя Сливен – Стара река. От община Сливен съобщиха, че машини почистват и опесъчават в две посоки – Карандила – Даулите – Раково и Стара река – Изгрев –  Средорек –  Божевци –  Зайчаре. 

Затворен за преминаване през цялата зима е пътя Сливен – Селището – връх Българка. Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов съобщи, че пътищата в общината са проходими при зимни условия, а тези в планината се почистват и опесъчават. Той призова да не се преминава през затворения за зимата път Шешкинград – Девина – Боров дол. 

По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:

Още от категорията

Болярово ще подпомага лекарските практики в общината

Община Болярово ще осигурява от собствения си бюджет по 300 лв. на месец на медицинските фелдшери към лекарските практики в Болярово, Мамарчево, Воден и Стефан Караджово, съобщиха от общинския пресцентър. Предложението на кмета Христо Христов за това беше..

публикувано на 30.03.23 в 18:14

Катастрофа на магистрала "Тракия" на 165 км

Временно движението при км 165 на  АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява само в активната лента поради пътнотранспортно произшествие, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от  "Пътна полиция".​

публикувано на 30.03.23 в 16:38

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнал за бомба

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнал заложени взривни устройства в учебните им заведения. Ученик от 7 клас в Сливен и четири петокласнички от Нова Загора са инициаторите на бомбените заплахи, съобщиха от Областната дирекция на МВР...

публикувано на 30.03.23 в 16:34

Дават терен за изграждане на хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Старозагорските общински съветници подкрепиха предложението за даване на терен за изграждане на хеликоптерна площадка на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович".  Това решение идва след искането от зам.-министъра на здравеопазването за..

публикувано на 30.03.23 в 14:29

Трето издание на Лятна Музикална Академия в гр. Шипка

Фондация „Академия Роза“ официално стартира приема на ученици за организираната от нея трета поредна лятна музикална академия. Събитието ще се проведе по традиция между 8 и 17 август в гр. Шипка, където, в рамките на 10 дни, подбрани чрез конкурс деца от..

публикувано на 30.03.23 в 13:08

Сигнали за бомби в училища в община Стара Загора (ОБНОВЕНА)

Прокуратурата извършва проверки по получените заплашителни сигнали за поставени взривни устройства в учебни заведения в големите областни градове в страната, включително и в Стара Загора. На този етап няма как да бъдат..

обновено на 30.03.23 в 12:40

Районна прокуратура - Стара Загора запозна ученици с опасността от употребата на наркотици

Прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора изнесоха открит урок  пред ученици от 10 клас в ОУ „Васил Левски“ в гр. Стара Загора на тема  „Опасностите, които крие злоупотребата с наркотични вещества“. В него участваха прокурорите Ивелина..

публикувано на 30.03.23 в 12:32

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор

От днес започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 8001 РТ до СТ 9000 РТ. В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в..

публикувано на 30.03.23 в 11:21
Ямбол

Десет основни училища в Ямбол са получили заплашителни съобщения

Десет училища в Ямбол са получили заплашителни съобщения. В учебните заведения не се провеждат занятия. Полицейското присъствие около тях е засилено. Заплахи вчера бяха пратени до 8 училища.

публикувано на 30.03.23 в 11:15
Снимки: Стоян Радев

Шестима са задържани при специализирана полицейска акция в област Сливен

Шест души са задържани при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в Сливенска област днес. Трима са задържани в Сливен и трима в Нова Загора. Образувани са пет досъдебни производства.  От частен дом в..

публикувано на 30.03.23 в 11:08