Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нови детски площадки изграждат в десет села на община Тунджа

Снимка: Ани Петрова

В десет села на община Тунджа ще бъдат изградени нови детски площадки през тази година. Опазването на съоръженията обаче е проблемнои изсква много средства. 

От бюджета на общината са предвидени над 330 хил. лева за изграждането на детските площадки. През последните две години се премахват старите съоръжения във всички 44 села на общината, уточни кметът Георги Георгиев и припомни, че уредите са предназначени за деца от 3 до 12 години:

"Имаме случаи, при които по съоръженията се качват дори и възрастни хора .Ако е необходимо ще монтираме и допълнително камери, за да ги опазим и съоръженията да функционират за тези деца, за които е предназначено, но не може на всеки 100 метра – камери". 

През миналата година с европейско финансиране бяха обновении всички площадки за игра в дворовете на детските градини в цялата община. 


По публикацията работи: Деян Денев

Още от категорията

Блокадата на Прохода на републиката остава

Заради неразбирателство между протестиращите Проходът на републиката остава затворен. По-рано днес с полицията бяха договорени времеви коридори от 16 до 20 ч. и от 6 до 10 часа, през които ще се пропускат превозни средства до 12 тона. Заради притеснения, че..

публикувано на 01.10.23 в 18:49

Обходни маршрути в областите Сливен и Стара Загора поради затруднения в движението

Поради затруднения в движението са определени следните обходни маршрути в областите Сливен и Стара Загора. В област Сливен: Обходният маршрут за движещите се по АМ "Тракия" в двете посоки е по II-66 Стара Загора - Нова Загора - Сливен. В област..

обновено на 01.10.23 в 16:10

Отварят прозорци за преминаване през Прохода на Републиката

Два "прозореца" за преминаване през блокадата на Прохода на Републиката решиха да отворят протестиращите  енергетици и миньори.  От 6:00 до 10:00  сутринта и от 16:00 до 20:00 вечерта през блокадата на  Хаинбоаз ще бъдат пропускани леки автомобили и..

публикувано на 01.10.23 в 15:44

Димитър Манолов: Не са изключени ефективни стачни действия

Не са изключени и ефективни стачни действия на миньори и енергетици. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" след срещата си с протестиращите на магистрала "Тракия".  Той потвърди, че никой от техния синдикат няма да се отзове на поканата на премиера Николай..

публикувано на 01.10.23 в 15:29

Продължават пътните блокади на миньори и енергетици

Продължава блокадата на автомагистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици. От снощи има блокада и на пътя Раднево-Нова Загора в град Раднево. Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2"..

публикувано на 01.10.23 в 09:25

Министър Радев: Тертиториалните планове вече са изпратени

Тертиториалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след среща с административното ръководство на ТЕЦ "Марица изток" 2,..

публикувано на 30.09.23 в 17:53
Румен Радев -министър на Енергетиката

Енергийният министър Румен Радев ще се срещне с протестиращите енергетици и миньори

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов ще се срещнат днес с протестиращите енергетици и миньори. Това съобщиха от правителствената информационна служба.  Разговорите ще бъдат в 13:00 ч. в административната сграда на..

публикувано на 30.09.23 в 10:33
Николай Денков

Правителството изпраща в Брюксел плановете за Стара Загора, Перник и Кюстендил

Правителството ще изпрати днес в Брюксел трите плана за справедлив преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник. Крайният срок за предаването им на Европейската комисия изтича, като преговорите по плановете могат да продължат до края на ноември.  До 31..

публикувано на 30.09.23 в 09:30

Денонощие продължава блокадата на АМ "Тракия" и Подбалканския път от потестиращите енергетици

Продължава блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково, включително Прохода на републиката. Вчера в парламента беше отхвърлено искането за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у нас...

публикувано на 30.09.23 в 09:14
Снимка: Десислава Крачолова

Остава блокадата на АМ "Тракия" и на Подбалканския път от протестиращите енергетици през нощта

Остава блокада на АМ „Тракия“ и на Подбалканския път в района Гурково, това решиха протестиращите енергетици, след като Комисията по енергетика отхвърли искането за отсрочка на Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у..

публикувано на 29.09.23 в 18:55