Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес ни очаква горещо време

Снимка: ЕПА/БГНЕС

И днес ни очаква горещо време в цялата страна. 

Червен код е обявен в 3 области у нас. Това са Велико Търново, Плевен и Русе. Температурата там се очаква да достигне 42 градуса. 

За 18 области е обявен опранжев код за горещини. 

По Черноморието и в столицата кодът е жълт. 

Според прогнозите на синоптиците утре ни очаква още по-горещо време. За 26.07. червеният код ще важи за цели 7 области, сред които и Стара Загора. 




По публикацията работи: Николета Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт ограничава паркирането в участък от ул. "Св. Княз Борис"

Във връзка със строително-ремонтните дейности на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора – в участъка от „Отец Паисий“ до ул. „Цар Иван-Асен II“, ще бъде ограничено паркирането в посочената отсечка. На живущите, на които са издадени карти за паркиране по..

публикувано на 01.07.24 в 17:33

Ново попълнение в Районна прокуратура - Стара Загора

В Районна прокуратура – Стара Загора се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на младши прокурор Венцислав Великов. Той е назначен с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс.  Младши прокурор Великов положи тържествена..

публикувано на 01.07.24 в 17:13

Близо 10 000 дка горски площи са засегнати от пожари само за седмица

През изминалата седмица, горски служители от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен участваха в овладяването и потушаването на над 10 горски пожара. Те са възникнали на територията на общо пет държавни горски стопанства , като са локализирани..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Кукленият театър в Стара Загора с поредна награда

Актьорът Любомир Желев е първият носител на  наградата  за мъжка роля от Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ за ролята си в спектакъла „Банкови кризи и наказания“. Режисьорът Теди Москов  получи наградата за режисура за спектаклите „Дабъ..

публикувано на 01.07.24 в 16:03

Ремонт за 17 милиона лева ще обнови 400 декара от квартал "Казански"

Първа копка, която ще даде старт на ремонта в квартал „Казански“ бе направена днес между блокове 16 и 29 в едноименния старозагорски квартал. Стойността на проекта е 17 милиона лева, а благоустроената площ ще бъде 400 декара.  Официалната церемония..

публикувано на 01.07.24 в 16:00

Публикувани са резултатите от Националното външно оценяване за седмокласниците

Резултатите от Националното външно оценяване в края на 7 клас вече са публикувани, съобщи Министерството на образованието.  Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. На изпита по български..

публикувано на 01.07.24 в 14:05
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа в сряда

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Пръскане срещу комари започва тази вечер в Стара Загора.  Екипите на общината тръгват от квартал „Зора“ в 21,30 часа и ще обработят откритите площи и в квартал „Кольо Ганчев“ от 22,30 ч. и в централната градска част след 23,30 ч. От..

публикувано на 01.07.24 в 13:36

Изгоря училището в село Гранит

Сградата на основното училище в село Гранит в община Братя Даскалови е изгоряла при пожар. Огънят е тръгнал вчера следобед от сухи треви в двора на учебното заведение. На място са се отзовали два автомобила от районната служба на пожарната в Чирпан, но..

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Гасят автомобил на централен булевард в Стара Загора

Автомобил се запали в движение на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. На мястото на инцидента е екип на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. В момента движението в посока "Железник" между кръстовището с ул. "Димчо..

публикувано на 01.07.24 в 12:57