Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото срещу вота за общински съветници в Раднево

За 18 декември е насрочено следващото съдебно заседание на Старозагорския административен съд срещу вота за общински съветници в Раднево. Днес делото беше отложено по молба на вещите лица, които поискаха удължаване на срока за изготвяне на заключението по съдебно-техническата експертиза.  

Производството срещу решението на ОИК – Раднево за определяне състава на Общинския съвет е образувано по жалби на кандидати от листата на местното обединение  „Българска социалдемократическа партия-ЗНС“ и на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

В хода на делото досега по искане на ПП- ДБ беше извършено повторно броене на действителните бюлетини в 7 секции, като бяха установени разминавания в броя на бюлетините за коалицията и отразените гласове в протоколите.

От коалицията настояват и за преизчисляване на общинската избирателна квота. Според ПП-ДБ тя е по-ниска от приетата с няколко пункта, което би им осигурило участие в местния парламент.

На следващото съдебно заседание вещите лица трябва да направят повторна проверка на гласовете в 4 секции и да дадат заключението си дали се променя общинската избирателна квота и съответно разпределението на мандатите.

Също така ще бъдат преброени и съпоставени подписите в избирателните списъци на две от избирателните секции и на бюлетините в съответните протоколи.


Още от категорията

Зонта клуб - Стара Загора стартира проект срещу насилието сред децата

През февруари Зонта клуб Ст. Загора започна новия си проект „За бъдещето на децата ни“ - пореден проект, свързан с правата и отговорностите на децата, с проблемите на насилието - в училище, в общността и в семейството. Първите срещи и разговори се..

публикувано на 21.02.24 в 19:19

Надежда Чакърова: Образованието да стане приоритет и децата да бъдат убедени, че то е прозорецът към бъдещето

Състоя се тържествено откриване на Комплекс от три центъра за предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст по проект “Предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст в Община Стара Загора“, по процедура „Образование и грижи в ранна..

публикувано на 21.02.24 в 19:15

Отлъчиха общински съветник от "Спаси Хасково"

След едва четири заседания на общинския съвет в Хасково, се разпадна групата съветници на „Спаси Хасково“.  Членове на групата поискаха оставката на бившия зам.-областен управител – Мартин Узунов, тъй като на последното заседание на местния..

публикувано на 21.02.24 в 17:34

Малката Амая има спешна нужда от трансплантация на сърце

Сумата от 750 000 лв. е необходима, за да получи Амая ново сърце. Момиченцето е на 1 година и 7 месеца. В момента малката Амая е настанена в реанимацията на Националната Кардиологична болница в гр. София, където докторите я поддържат чрез командно..

публикувано на 21.02.24 в 16:32

Откриха нова учебна сграда и реконструирана работилница в ямболско училище

Нова учебна сграда и реконструирана работилница бяха открити в Обединено училище „Д-р Петър Берон“ в Ямбол , съобщават от пресцентъра на общината. Строително-монтажните дейности са извършени по проект „Разширение на ОбУ „Д-р Петър Берон“, гр. Ямбол -..

публикувано на 21.02.24 в 16:32

70% от българите искат забрана на клетките за животни в индустриални ферми в България

Според социологическо проучване на Market Links от 2023 г. 82% от хората подкрепят твърдението, че животните, използвани в хранително вкусовата индустрия, имат правото да живеят извън клетки и в естествена или близо до естествената среда; Малко..

публикувано на 21.02.24 в 15:45

Семинар за отговорното родителство и репродукривното здраве организират в Стара Загора

Стара Загора е един от 12-те града, в които ще гостува проектът “Младите българи-архитекти на промяната” . Домакин на семинара за отговорно родителство е Тракийски университет. Проектът се изпълнява от фондация “Искам бебе” с финансовата помощ на..

обновено на 21.02.24 в 14:14

Земетресение от 3 по Рихтер е регистрирано в Тополовградско

Земетресение с магнитуд около 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на Община Тополовград в 12:47 часа. Трусът е бил само на километър северозападно от тополовградското село Срем, с дълбочина 6 километра.  По данни на Националния..

публикувано на 21.02.24 в 13:57

С проект за 200 хил. лв. подготвят разширението на Зоопарка в Стара Загора

Община Стара Загора спечели финансиране за подготовка за разширението на Зоопарка. Средствата в размер на 200 хил. лв. се отпускат по европейската програма „Околна среда“. Благодарение на тях ще бъде подготвена необходимата документация и..

публикувано на 21.02.24 в 13:49

Условна присъда за бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в..

публикувано на 21.02.24 в 13:40