Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция срещу престъпността и купуването на гласове в Хасковско, има арестувани

Снимка: Христо Христов

Операция срещу престъпността и купуването на гласове се провежда от днес сутринта в цялата област Хасково.  В рамките на акцията полицаи проверяват всички автомобили влизащи и излизащи от в кв. „Република“ в Хасково. Към момента има трима арестувани, съобщи кореспондентът ни Христо Христов.


Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и криминалния контингент.

"Има образувани две досъдебни производства във връзка с разпространение и държане на наркотични вещества", каза Мирослав Христов, началник на районното управление на полицията в Хасково.

Акцията продължава.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стопани в Старозагорско негодуват от спиране на водата за напояване

Водоподаването за напоителна дейност в Старозагорска област е спряно в началото на седмицата. За това сигнализират Тракийския съюз на зърнопроизводителите засегнати от действията на държавата земеделски стопани. Появата на проблема съвпада с..

публикувано на 26.06.24 в 15:16

Въведеният през нощта воден режим в старозагорски села остава

Водният режим, въведен във вечерните часове в селата Лозен, Михайлово и Ракитница в община Стара Загора, ще се запази. Това обяви на среща със заинтересованите страни в сградата на общинска администрация управителят на ВиК-дружеството инж. Радостин..

публикувано на 26.06.24 в 14:26
Хасково

Свикват първо заседание на новоизбрания общински съвет в Хасково

На 5.07 в Хасково ще бъде проведено първо заседание на новоизбрания общински съвет. Окончателните резултати от проведените частични избори на 23 юни за състава на местния парламент бях обявени в началото на седмицата.  Съгласно ЗМСМА първото заседание на..

публикувано на 26.06.24 в 14:05

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „ Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи”,  Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу обвинения за обезобразяването на момичето Георги Георгиев, което се гледа в..

публикувано на 26.06.24 в 13:40

Над 170 положиха изпит по обща езикова култура в Тракийския университет

Изпит по обща езикова култура в рамките на редовната кандидатстудентска сесия се проведе днес в Тракийския университет. Заявилите участие кандидат-студенти бяха 171,  а самият изпит се проведе едновременно в ректората на университета в Стара Загора и..

публикувано на 26.06.24 в 13:32

Център за високи постижения в професионалното образование се изгражда във Ветеринарната гимназия в Стара Загора

До 2026 г. Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов” в Стара Загора ще бъде изграден Център за високи постижения в професионалното образование се изгражда. Това обяви на пресконференция директорът на училището д-р...

публикувано на 26.06.24 в 12:14
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Над 22 млн. туристи за 60 години са посетили Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа"

Националният парк-музей "Шипка-Бузлуджа" отбелязва 60-годишен юбилей. За този период над 22млн. души са посетили паметника на Шипка, монумента с чинията, както и храм-паметника „Рождество Христово“. Това разкри за Радио Стара Загора Мая Миланова –..

публикувано на 26.06.24 в 09:59

Употребата на наркотици води до тежки шизофренно подобни вторични психози

Огромен е броят на хората, които развиват тежки шизофренно подобни вторични психози в резултат на употребата на синтетични наркотици. За това предупреди навръх Международния ден за борба с употребата и разпространението на дрога д-р Иван..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Остава горещо, възможни са валежи

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията..

публикувано на 26.06.24 в 07:23

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53