Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Живко Тодоров: Ще санираме безплатно по 1000 жилищни блока на година

„Един от основните приоритети на ГЕРБ – СДС за следващия управленски мандат е да възстановим Националната програма за 100% безплатно саниране на жилищни блокове. Реалните ни разчети са на година да модернизираме по 1000 блока, като средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет“ – съобщи кметът Живко Тодоров, който е и водач на листата с кандидатите да народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район. 
На среща с жители на Стара Загора Живко Тодоров припомни, че по време на третия редовен кабинет на Бойко Борисов е имало голямо недоверие срещу програмата, заради некоректни и груби манипулации от страна на политически опоненти, но хората бързо се ориентираха и мнозина усетиха безспорните ползи от санирането на техните жилища. 
По Националната програма бяха обновени около 2000 жилищни сгради, като 80 от тях са в Стара Загора. Реалният ефект е не само, че неугледни панелни блокове придобиха модерен облик, но и домакинствата намалиха с над 30% сметките си за ток. След обследвания и ремонти, хората получиха и спокойствието, че сградите, в които живият, са в добро конструктивно състояние. Община Стара Загора се възползва максимално през последните години от възможността да привлече европейско финансиране и почти няма училище и детска градина, където да не са въведени мерки за повишаване на енергийната ефективност. И децата ни са в по-сигурна и уютна среда. 

Освен икономии на пари за домакинствата, санираните жилища допринасят за намаляване на въглеродните емисии и по-добро опазване на околната среда, а в социален аспект успешно изпълнените проекти предоставят на собствениците на старите панелни блокове по-приятна жилищна среда. Не на последно място, инвестициите в саниране създават работни места и стимулират местната икономика, особено в строителния сектор.
С хора, живеещи в един от блоковете, които очакват саниране, се срещнаха и кандидатът за народен представител Красимир Вълчев, който е втори в листата в Старозагорски район, Емил Христов, председател на групата от общински съветници на ГЕРБ, Боян Бабанов, член на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика в Общинския съвет и Мартин Мартинов, ръководител на ГЕРБ в община Стара Загора. Те отговориха на конкретни въпроси, зададени от хората и разговаряха с тях за конкретни казуси и проблеми. 

„Напълно безплатната за хората програма за саниране изключително много се цени и немалко хора я очакват. Вече сме показали, че това може да се случва и тази дейност ще продължи, но само ако след 27 октомври 2024 г. се сформира стабилно редовно правителство с водещата роля на ГЕРБ – единствената партия, която иска обновяването на сградите да става изцяло безвъзмездно. Това е помощ за много домакинствата“ – заявиха представителите на ГЕРБ. Те призоваха хората да гласуват активно, за да се сложи край на безвремието и нищоправенето, което спъва държавните институции, за да могат те отново да заработят ефективно. Анализ показва, че съфинансиране от страна на собствениците би обрекло програмата на провал, защото за много домакинства отделянето на средства в конкретния момент е непосилно.
За ГЕРБ – СДС на изборите на 27 октомври 2024 г. се гласува с № 18 в бюлетината.
Купуването и продаването на гласове са престъпления! 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

платена публикация
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи

Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на листата на ГЕРБ – СДС, кандидатите за народи представители Красимир Вълчев и Тома Биков проведоха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха участие и кандидатите за..

публикувано на 18.10.24 в 11:31

Получават бюлетините в Хасковско днес

Днес  в Хасково  ще бъдат доставени  изборните книжа и бюлетините за гласуване. Очакват се 220 000 бр. бюлетини. Тиражът на бюлетините е с 8000 бр. по- малко от избирателите в област Хасково, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. През..

публикувано на 18.10.24 в 09:54

Доставиха ролките за машинното гласуване в Хасково

В областна администрация в Хасково бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, предназначени за вота на 27 октомври. Общо 688 ролки бяха приети от упълномощени служители на Областна администрация Хасково и представители на..

публикувано на 17.10.24 в 15:44

платена публикация
Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС, и Красимир Вълчев – кандидат за народен представител и бивш министър на образованието и науката проведоха среща разговор с учители, университетски преподаватели и..

публикувано на 16.10.24 в 21:19

Слагат дигитален печат върху сканираните протоколи на СИК

На предстоящите парламентарни избори сканираните протоколи на секционните избирателни комисии, които се публикуват на сайта на ЦИК, ще бъдат подпечатвани с електронни печати от фирмата "Информационно обслужване". Мярката от "Информационно..

публикувано на 16.10.24 в 15:01

платена публикация
Борислава Пенева: Борбата с корупцията и беззаконието са моите каузи

Участието ми в предизборната кампания е не просто политическа надпревара, а лична борба с беззаконието и корупцията в държавата, споделя Борислава Пенева, кандидат за народен представител от коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 16.10.24 в 13:30

платена публикация
Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район, проведе среща с представители на бизнеса. Той запозна присъстващите с основните приоритети, с които лично се ангажира да бъдат..

публикувано на 15.10.24 в 11:26

Изследване на "Галъп": 9 формации с шанс за влизане в следващото Народно събрание

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице..

публикувано на 14.10.24 в 16:15

"Медиана": ГЕРБ-СДС водят на вота, за второто място се борят "Възраждане" и ПП-ДБ

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ-СДС щяха да получат 24.5% от гласовете на избирателите, "Възраждане" са втори с 13.7%, ПП-ДБ биха получили 12.1%, БСП - Обединена Левица - 8.8%, АПС на Доган - 8.7%, ИТН - 7.0%, ДПС - Ново начало на Пеевски - 5.0%, сочи..

публикувано на 14.10.24 в 15:16
Радослав Рибарски

платена публикация
Радослав Рибарски: С нови дългове водят „Мини Марица-изток“ към несъстоятелност

Дупка в бюджета и задлъжняване на „Мини Марица-изток“, което може да доведе до несъстоятелност на дружеството. Това е резултатът от спрените реформи и средства по Плана за възстановяване и устойчивост и неприемането от Народното събрание на..

публикувано на 14.10.24 в 09:26