Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ поиска касиране на изборите

 

 

ГЕРБ ще иска касиране на изборите. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на дългоочакваната пресконференция на партията, отложена от изборната нощ. Цветанов се отказва от имунитета си и от участие в кабинет на ГЕРБ. За първи път в историята партия, спечелила изборите иска касирането им, коментира той, като уточни, че депутатите ще се явят в парламента, когато президентът насрочи свикването му.

Борисов обеща, че ще предложи кабинет на малцинството, след като президентът Плевнелиев му връчи мандат. Ще направи това обаче със знанието, че кабинетът няма да бъде приет от парламента. Борисов обаче няколко пъти посочи, че се надява до свикване на парламента Конституционният съд да вземе решение по исктането за касиране на вота.

За нас са гласували младите и грамотните, за БСП - стари и неграмотни, обяви в началото на брифинга Борисов

 

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

4 пъти повече досъдебни производства за купуване на гласове в страната

4 пъти са се увеличили досъдебните производства, образувани до момента след акции на полицията за купуване на гласове в страната. Сравнението е с изборите през миналата година. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов  в Приморско: "Същите схеми, основно е "опрощаване на дългове". Цената е между 50 и 100 лева. Сигналите като цяло са 2,5% повече...

публикувано на 23.05.24 в 13:36

Доставиха 13 машини за пробно гласуване в Бургаско

13 броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия са доставени за област Бургас в Районна избирателна комисия (РИК). Те ще бъдат използвани за разяснителна кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  Устройствата са предоставени на..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Акад. Николай Денков

платена публикация
Акад. Николай Денков: Бургас има огромен потенциал за развитие на висшето образование

Водачът за Бургас на листата за народни представители на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ акад. Николай Денков обеща своята безрезервна подкрепа за развитието на морския град и региона. По думите му Бургас има огромен потенциал за развитието на висшето образование, добри основи са положени и на ниво средно образование...

публикувано на 22.05.24 в 16:48

Бургаски моряци от кораба „Дружба" ще гласуват в открито море

И на тези избори ще има секционна избирателна комисия на борда на моторен кораб „Дружба" на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г. Това реши Районната избирателна комисия. Р азпределени са членовете в ръководствата на СИК на плавателния съд и е определена нейната численост. Решението подлежи на..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

ЦИК провежда консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-ото Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9 юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина...

публикувано на 22.05.24 в 10:05

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което..

публикувано на 22.05.24 в 09:40
Калин Стоянов

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас на изборите

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушавне на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра не влиза..

обновено на 22.05.24 в 08:51