Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

217 първолачета повече в Бургас наесен

Автор:

Новата учебна година в Бургас ще започне с 2 166 първокласници, съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева. Това е с 217 повече от предходната година, когато училищния праг прекрачиха за първи път 1 949 деца. За разлика от страната, в Бургас има ръст на първокласниците. По тази причина в няколко училища, сред които "Петко Рачев Славейков" и "Княз Борис І", са формирани с по една паралелка повече. Усилено текат училищните ремонти. Очаква се те да приключат в срок до 15 септември.

По публикацията работи: 81
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Сано пее в "Без любов не може" със Симфониета Видин

„Без любов не може“ е озаглавен новият музикален проект на бургаския творчески тандем Левон и Юлия Манукян. Звездата в него е актьорът Александър Сано.  Концерт-спектакълът отново се реализира с участието на Симфониета Видин, съобщи диригентът Левон Манукян. Следваме линията, както и в предишни наши проекти, да има актьорска линия, посочва..

обновено на 20.03.23 в 13:50

Галерия Ателие R представя "Компас към хоризонта" на сестри Бурови

Нова художествена изложба  ще събере  почитатели на живопистта в бургаската галерия Ателие R. Колекцията  от сюжети на  Ваня и Ралица Бурови,  е озаглавена "Компас към хоризонта". Тя е смело съчетание на свободата на твореца и внимание към детайла.  Откриването на изложбата е на 23 март от 18.30ч. в галерия Ателие R. Ваня Бурова..

публикувано на 20.03.23 в 13:43

Две български прожекции с един билет на „София филм фест на брега“

„Пролетно равноденствие” на режисьора Иван Павлов и късометражния филм “Празник” на Антония Милчева са два от българските филми в програмата на 21-вия “София филм фест на брега”. Антония Милчева е един от специалните гости на фестивала и ще представи лично 34-минутния си филм “Празник” пред бургаските зрители. Прожекцията ще се състои на 2 април..

публикувано на 20.03.23 в 12:21

Световният ден на поезията отбелязваме в Бургас на 21 март

Световният ден на поезията (21 март), ще бъде отбелязан в Бургас заедно с областния управител проф. д.н. Мария Нейкова, съобщават от Общината. Организатори са читалище „Любен Каравелов 1940“ и Бургаска писателска общност, със съдействието на Община Бургас и с партньорството на Държавен куклен театър. "За всеки жив читател и всеки жив поет" –..

публикувано на 20.03.23 в 11:24
Снимки от генералната репетиция на

Бургаската опера представя „Риголето” от Джузепе Верди

Вечната история за подлост, прелъстяване, излъгани надежди, проклятие и зловеща развръзка, вплетени в либретото на една от най-известните опери от Джузепе Верди - "Риголето", ще бъде представена тази вечер на сцената на Бургаската опера.  Гост - диригент ще е Матей Поп /Румъния/.  Противоречивият образ на шута Риголето ще бъде..

публикувано на 18.03.23 в 09:35

Четири проекта получиха финансиране от общински фонд „Култура“ в Сливен

Общо четири проекта от пролетната сесия на Общински фонд „Култура“ в Сливен получиха одобрение за финансиране. Проектните предложения бяха разгледани и гласувани на заседание на Управителния съвет на Фонда. Право да подават проекти имат организации, културни институти и индивидуални дейци на културата от страната и чужбина, допринасящи за..

публикувано на 18.03.23 в 07:40

Габровският театър играе "Свекърва" на бургаска сцена

Габровският драматичен театър „Рачо Стоянов“ представя тази вечер в Бургас постановката си „Свекърва“ на сцената на Дома на нефтохимика. Спектакълът се играе от лятото на 2019 година и се радва на голям успех. Постановката по пиесата на Антон Страшимиров и е определян за "най - добрата българска комедия". Според режисьорът Петринел Гочев..

публикувано на 17.03.23 в 10:00