Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Елхово правим 30 км. преграда на границата

Автор:

30-километрова техническа преграда ще бъде изградена по границата на България с Турция в региона около Елхово.Там най-често на наша територия преминават нелегални емигранти, обяви заместник-вътрешният министър Васил Маринов след заседанието на Министерския съвет днес.В понеделник правителството ще заседава извънредно изцяло по темата за бежанците, като на днешното си заседание е бил представен доклад на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Около 5 млн. лв ще отидат за техническата преграда, чието изграждане започва веднага. Идеята на преградата е да се ограничи потокът на нелегално преминаващите. Хората няма да бъдат връщани, а просто ще се цели потоците да бъдат максимално контролируеми и да се знае кой влиза, подчерта зам.-министърът.

Взето е решение също така всички деца до 15-годишна възраст, пристигнали на наша територия да бъдат ваксинирани. Междувременно от МВР съобщиха, че за последните 24 часа на българо-турската граница служители на ГД "Гранична полиция" са установили общо 89 лица. От тях 40 са сирийски граждани.

По публикацията работи: 81

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Докладната за соларния парк в община Средец, остана извън дневния ред

Темата за соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на днешното заседание на местния парламент. Десетки жители на селата Дюлево, Дебелт и Светлина очакваха в залата отмяна на решението за изграждане на фотоволтаична централа до селищата им.  Докладна записка за стопиране на соларния парк край Дюлево в Общинския съвет в Средец..

публикувано на 24.04.24 в 11:08

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг..

публикувано на 24.04.24 в 09:39

Емил Пейчев се оттегли от Общинския съвет в Царево

Емил Пейчев внесе заявление в деловодството на Общинския съвет в Царево, с което обяви оттеглянето си като общински съветник. В съобщение в социалните мрежи, той обясни: „Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за всяка избираема от народа длъжност, за да се предостави възможност на нови лица да се включат и..

публикувано на 24.04.24 в 08:52

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 08:09
Константин Бачийски

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ. Това обявиха от партията с писмо до медиите.  В него пише: "Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни..

публикувано на 23.04.24 в 15:29

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:44

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието съвпадна с връщането на проф. Нейкова като областен управител на област Бургас. По отношение на..

публикувано на 22.04.24 в 16:46