Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националността на атентатора от бургаското летище била известна

Автор:

 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви днес в Бургас, че е ясна националността на атентатора на бургаското летище от 2012г. Той обаче заяви, че не може да я ракрие, както и тази на трети лица, свързани с покушението.

Той обясни и кога ще бъдат изготвени обвинителните актове:

/чуйте звуковия файл/

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИК Бургас с решение по спорни казуси за съставите на секционните комисии

Районната избирателна комисия в Бургас излезе с решения за назначаването на секционните избирателни комисии в областта. Не навсякъде обаче пред РИК е бил предложен поименен състав за полагаемите се на партия “Движение за права и свободи“ места в секционните комисии по места. Така е в общините Айтос, Руен, Карнобат, Бургас, Камено, Приморско...

обновено на 01.10.24 в 22:59

Как ще изглежда бюлетината за вота на 27 октомври

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с подготовката и произвеждането на предсрочните парламентарни избори. "Обръщаме се към..

публикувано на 01.10.24 в 15:30

До 12 октомври се подават заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна избирателна кутия

Избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, а искат да участват в изборите за народни представители на 27 октомври, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес до 12 октомври. Заявление за гласуване по настоящ адрес се подава в съответната общинска администрация или по електронен път през..

публикувано на 01.10.24 в 10:39

"Тренд": 7 партии влизат в 51-вото НС, "Възраждане" и ПП-ДБ спорят за второто място

Ако изборите са днес, седем ще са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа". Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с близо 25 %. За второто място битката е между "Възраждане" и "Продължаваме промяната" – "Демократична България", съответно с 15,6 % и 15,1 %...

публикувано на 27.09.24 в 09:21

Предизборната кампания започна

В полунощ на днешния 27 септември започна официалната предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. 19 партии, 9 коалиции и няколко независими кандидати за депутати се включват в официалната предизборна кампания. Правилата за провеждането ѝ остават без промяна. Основните са, че тя се води на български език и..

публикувано на 27.09.24 в 07:36
Любен Дилов - син

Любен Дилов-син: Джентълменското споразумение е на масата

" Едва ли има друга формация, която да има толкова дълга резервна скамейка, колкото има ГЕРБ-СДС ". Това каза пред БНР Любен Дилов-син – кандидат за депутат в листите на ГЕРБ-СДС в София и Бургас. " Няма драма. Няма никакво напрежение , поне в нашия избирателен район. Тази стъпка е възприета като логична и разумна", каза той във връзка с..

публикувано на 26.09.24 в 16:16

"Алфа Рисърч": ДПС на Доган изпреварва формацията на Пеевски с близо 2%

"Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган изпреварва с около 2% електорална подкрепа втората партия от разцепилата се ДПС - "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски, показва социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч", направено в навечерието на старта на предизборната кампания. Седем партии биха влезли в бъдещото Народно събрание, ако изборите бяха..

публикувано на 26.09.24 в 12:19