Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаските структури отричат разцепление в Реформаторския блок

Няма разпад на Реформаторския блок, просто някои хора не спазват правилата. Така коментира за Радио Бургас оставката на Радан Кънев като говорител на блока председателя на ДСБ Бургас доктор Георги Митев:

чуйте звуковия файл



С"България на гражданите" работим изключително добре на местно ниво, допълни доктор Митев. Той и Иво Баев ще бъдат предложени за водачи на листата на ДСБ за предстоящите парламентарни избори от Бургас, стана ясно още от думите му.

Няма криза в Реформаторския блок, така коментира  оставката на лидерът на ДСБ Радан Кънев като говорител на коалицията , областният лидер на „Движение България на гражданите“ в Бургас Валентин Люцканов.

Блокът е единен и в момента усилията са насочени към подготовка за представяне на коалицията на предстоящите предсрочни избори, добави Люцканов. Предстои съставяне на листи с кандидатите  за депутати от „Движение България на гржаданите“ за Бургаски регион, но решението за окончателния вариант ще се вземе от изпълнителен съвет на Реформаторския блок. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Членове на СИК в Болярово преминаха през обучение

Членовете на секционните избирателни комисии (СИК), които ще работят в изборните помещения на територията на община Болярово, преминаха предварително обучение в залата на НЧ “Възраждане“ в град Болярово, съобщи секретарят  на общината Мария Чанева.  Назначените Секционни избирателни комисии на територията на общината са 21 редовни и една подвижна секция...

публикувано на 21.10.24 в 17:02

166 хиляди бюлетини пристигнаха в Сливен

166 хиляди бюлетини за предсрочните парламентарни избори в неделя пристигнаха в Сливен този следобед.  Под засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха разпределени към четирите общини в областта – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Те бяха предадени на общините от служители на областна администрация, които по-рано днес..

публикувано на 21.10.24 в 16:07

платена публикация
ПП канят на оперна гала в Бургас в подкрепа на млади таланти

Кандидатите за народни представители от ПП “Продължаваме промяната” канят   жителите и гостите  на Бургас на безплатен концерт в подкрепа на младите български таланти. Събитието е на 24.10.2024, четвъртък, от 19:00 във фоайето на Опера Бургас. Гост на оперната гала е певицата Мария Славова – откритие на фондация „Стоян Камбарев“ и..

публикувано на 21.10.24 в 13:40

Жалват се до РИК заради неправомерно поставени плакати в община Руен

Районната избирателна комисия в Бургас разпореди на кмета на община Руен да премахне неправомерно поставени агитационни материали.  Решението е по жалба на кандидат за народен представител. В нея се посочва, че в селата Вресово, Зайчар и Руен по стълбове за улично осветление, трафопостове, дървета и автобусни спирки неправомерно са разлепени..

публикувано на 21.10.24 в 13:30

Определиха секциите за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването

Районната избирателна комисия в Бургас определи секциите, в които могат да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването.  На територията на община Бургас те са 34. Секциите са на приземен етаж, обезопасени са с парапет или разполагат с рампа, асансьор или подвижна платформа. В изборния ден ще бъдат осигурени достъпни..

публикувано на 21.10.24 в 11:57

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

До днес, 21 октомври, избирателите с трайни увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Това се отнася за избиратели, които не са подали заявление до 12 октомври. Те могат да заявят гласуване в подвижна урна, при условие че в населеното място, където ще гласуват, е назначена подвижна Секционна избирателна комисия...

публикувано на 21.10.24 в 07:50

Николай Николов е новият кмет на село Трояново

Николай Николов е новият кмет на село Трояново, община Камено. Издигнат от инициативен комитет независимият кандидат е получил 170 гласа от 219 гласували-21.28% от имащите право на глас по списък 1029 души. Николов бе единственият кандидат. Вотът се наложи след като предишният кмет стана народен представител.  Сание Белева бе избрана за..

публикувано на 21.10.24 в 00:11