Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова подкрепа за издигане скулптура на Калоянчев в родния му Бургас.

Снимка: burgas.topnovini.bg

Чрез спектакъла "Среща в Споменът" на Нешка Робева, бургазлии отново имаха косвена възможност да си спомнят  и за великия Калонячев и да дарят за склуптурата на артиста, информират от Обществения дарителски фонд. По време на гастрола се проведе и поредната акция от кампанията „Дарявам за Калата”. „Среща в Споменът” бе представен на сцената на Държавна Опера – Бургас в края на октомври. Бургазлии, посветили вечерта на изкуството, се потопиха във вълшебната атмосфера, пресъздадена от младите танцьори на Нешка Робева. Те се понесоха във вихъра на танца, а музикантите от групата на Жоро Матев  накараха присъстващите да затананикат заедно с тях любимите песни. Това бе поредната благотворителна проява в подкрепа на кампанията „Дарявам за Калата”. Целта е изграждане на бронзова скулптура на великия български артист и бургазлия Георги Калоянчев. Бургазлии могат да се гордеят, защото набраните средства до момента, са изцяло от дарения, направени от гражданите, събирани лев по лев. Кампанията продължава. Инициативата за набиране на средства за скулптура на Георги Калоянчев се реализира от Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера - Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът „Джазче“ ще се проведе в Лозенец

Фестивалът „Джазче“ в Лозенец ще се проведе на 21 и 22 юни, съобщават от Община Царево.  Програмата в първата вечер започва на основната сцена до Морския Парк с концерт на група Акага и джаз сет на DJ NAMURO.  Втората вечер продължава с концерт на Деси Андонова. Непосредствено след фестивала започва още една арт инициатива на кметството и..

публикувано на 07.06.24 в 15:10

Новоизгряващи групи можем да чуем на "Отворен фестивал Бургас" в НХК

„Отворен фестивал Бургас“ ще се проведе на 8 юни (събота) в двора на Културен дом НХК от 18:00 часа. Тазгодишното издание на "Отворен фестивал Бургас$ също е насочено към любителите на музикалното и визуално изкуство.  На входа посетителите ще открият фотоизложба и базар за приложни изкуства от бургаски артисти, давайки възможност за среща с някои от..

публикувано на 07.06.24 в 12:40

Бургаският куклен театър с 4 представления на седмица на Флората през това лято

Бургаският куклен театър се мести от следващата седмица в експоцентър „Флора“. Тази събота и неделя, на 8 и 9 юни програма „Уикенди“ ще продължи на сцената на Куклен театър – Бургас от 11 ч. с представлението „ Искам да стана голям“. След тези дати програмата ще продължи през есента. В лятна ваканция излизат и програмите „Сряда вечер“ и..

обновено на 07.06.24 в 11:32

Мария Сапунджиева и Владимир Зомбори играят в Бургас „Премахни от приятели“

Театралната комедия от Стивън Мофат „Премахни от приятели“ ще бъде представена от 19.00 часа, в Културен дом НХК. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев. „Премахни от приятели” е най-новият хит в лондонския „Уест Енд“ и хвърля забавен и сатиричен поглед..

публикувано на 07.06.24 в 10:32

Фолклорен уикенд в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в Бургас. Днес от 20.00 часа, на сцената на Летен театър. Националният фолклорен ансамбъл ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанска филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип. Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас  Зрителите ще се..

обновено на 07.06.24 в 10:11

Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в град Бургас, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Бургас отново е част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година. Днес от 20.00 часа, на сцената на летния театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. След..

публикувано на 07.06.24 в 09:37

Танцовият фестивал „Велека фест“ днес и утре на "Охлюва"

Международният музикално танцов фестивал „Велека фест“ ще проведе своето пето издание в Бургас . Над 150 деца на възраст от 4 до 15 години ще покажат своите таланти днес и утре от 18.00 часа на сцена „Охлюва”.  В продължение на два дни на откритата сцена около 10 групи, с над 200 деца ще представят своите умения и талант. Детският интерфорум е..

публикувано на 07.06.24 в 09:20