Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Желев замести на депутатския стол Ивелина Василева

14 нови народни представители в 43-ото НС от различни политически партии положиха клетва днес. Сред тях е и бургаският депутат от ГЕРБ Румен Желев. Той бе шести в листата на партията по време на предсрочните парламентарни избори. Румен Желев ще заеме мястото на Ивелина Василева, която бе назначена за министър на околната среда и водите. Той и колегите му Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова и Семир Абу Мелух ще работят по важни въпроси, свързани с развитието на област Бургас, както и с реализирането на редица инфраструктурни проекти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен представител от Несебър използва малолетното си дете за политическа агитация във фейсбук профила си. В..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено е всичко необходимо в техническо отношение. На 3 юни от 13 часа в читалището ще се проведе и..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: - до 07.06.2024 г .  в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/  от 8:30 до..

публикувано на 30.05.24 в 08:22

платена публикация
Акад. Денков: В здравеопазването трябва да се търсят решения, а не - извинения

Повече пари за профилактични прегледи, по-високи заплати на здравните специалисти, възможности за кариерно израстване с честни конкурси, добри условия за специализация. Това са сред приоритетите в здравеопазването на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Коалицията организира профилактично измерване на кръвната захар и кръвното..

обновено на 29.05.24 в 20:32

Спорни билбордове доведоха до първа жалба за изборни нарушения в Бургас

Първа жалба за изборни нарушения постъпи днес в Районната избирателна комисия в Бургас. Тя е подадена от Иван Алексиев – кмет на Поморие и областен партиен координатор. В нея се посочва, че на билбордове на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Тодор Александров“, освен образа на кандидат депутат, са използвани и ликовете на още двама лидери на..

публикувано на 29.05.24 в 15:08

Една секция с подвижна избирателна кутия ще има в община Карнобат

Една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия ще бъде открита в община Карнобат за предстоящите избори на 9 юни. В нея ще могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение. Гласуване с подвижна избирателна кутия ще има и в общините Руен и Поморие Три..

публикувано на 29.05.24 в 10:40

Акция срещу престъпността и търговията с вот в Сливенско

Търговията с гласове бе обект на специализираната полицейска акция, която се проведе в Сливенска област днес. Проверяваха са малки търговски обекти по селата и ромските махали, като основно се изземваха тетрадки с имена на длъжници. Междувременно бяха арестувани трима по линия на битовата престъпност. Двама от тях са крадците разбили три пъти църквата..

публикувано на 28.05.24 в 20:24